Warme harissa-stoofschotel met kikkererwten en Quorn vegetarische stukjes 5 out of 5, 1 based on 2 ratings

Recepten

Warme harissa-stoofschotel met kikkererwten en Quorn vegetarische stukjes

2

Beoordeel dit recept

Geaccentueerd met pikante harissasaus is deze lekkere stoofschotel van aubergine, rode paprika en Quorn vegetarische stukjes echt hartverwarmende winterkost. Je besprenkelt hem met zelfgemaakte tahini en dient hem op met knapperig brood. Ronduit onweerstaanbaar.

476 Cal Per portie
Voor 6
45 min

Ingrediënten

Stoofpot:

  • 1 pak (200 gr.) Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 1 gehakte rode peper
  • 2 kleine aubergines van 650 g, gehakt in blokjes van 2 cm
  • 3 geplette lookteentjes
  • ½ koffielepel zout
  • 4 koffielepels harissapasta
  • 1 blik van 400 gr. tomatenblokjes
  • 250 ml gezeefde, gepureerde tomaten (passata)
  • 125 ml groentebouillon
  • 1 blik van 400 gr. kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 70 gr. feta, verkruimeld
  • 35 gr. gebakken pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Tahinisaus:

  • 2 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 1 snuifje zout
  • 1 snede knapperig brood bij het opdienen

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Bekijk producten