Vers en pittige Quorn Burger 2.4285714285714 out of 5, 1 based on 7 ratings

Recepten

Vers en pittige Quorn Burger

7

Beoordeel dit recept

Bouw jezelf een decadent zomers feestmaal! Twee opeengestapelde burgers met plakjes gerookte cheddar, verse jalapeno en een knoflook mayonaise met daar bovenop zelfgemaakte uienringen voor een heuse smaaksensatie.

980 Cal Per portie
Voor 2
50 min

Ingrediënten

Voor de burger:

  • 1 pak Quorn Vegetarische Burgers
  • 4 plakken gerookte cheddar
  • 2 brioche burgerbroodjes, doormidden gesneden
  • 10g rucola
  • 1 vleestomaat, gesneden
  • ½ verse jalapeno, dun gesneden
  • 1 eetlepel Sriracha saus

Voor de knoflook mayonaise:

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel zout
  • 35g mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
  • Voor de uienringen:

  • 1 grote ui, gesneden in plakken van 1-2 cm in het midden, scheid de ringen, schillen en uiteinden weggooien
  • 150g zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 190ml koolzuurhoudend water
  • 1 liter plantaardige olie om te frituren

Voor de koolsla:

  • 40g rode kool, versnipperd
  • 30g witte kool, versnipperd
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 5g verse koriander, fijn gesneden
  • ½ eetlepel rode wijnazijn
  • ½ eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel Sriracha

Gemaakt met Quorn Burgers

Bekijk producten