Vegetarische Spring Rolls met Quorn Fijngehakt

Rate
Beoordeel dit recept

Dit Aziatisch geïnspireerde gerecht is heerlijk fris en knapperig. Deze rolletjes, gevuld met groente en heerlijk Quorn Fijngehakt, zijn snel te bereiden en heerlijk als voorafje of om te delen. De vulling kun je variëren afhankelijk van het seizoen (en van wat je in huis hebt).

Voor 2

25 min

Een uitdaging

195 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • Koolzaadolie om te bakken
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ pakje rijstvellen
  • 1/4 komkommer
  • ¼ rode kool
  • ½ wortel, geschild
  • ½ pakje taugé
  • Zout
  • Partjes limoen om te serveren

Recept

  1. Rasp de knoflook fijn en hak de lente-uitjes fijn – hou ze apart en zet ze even opzij.
  2. Bak het Quorn Fijngehakt in de koolzaadolie tot het een mooie kleur heeft, voeg er dan de knoflook aan toe en breng op smaak met zout.
  3. Meng er de gehakte uitjes door en laat het gehaktmengsel afkoelen.
  4. Snijd, terwijl het gehaktmengsel afkoelt, de wortels, komkommer en rode kool julienne.
  5. Laat de rijstvellen, één voor één, 1 minuut in water wellen en leg ze op een snijplank.
  6. Voeg een lepel afgekoeld gehaktmengsel in elk rijstvel en daarna een lepel groente.
  7. Rol de vellen strak op en bewaar ze in de koelkast. Serveer met partjes limoen.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten