Recepten

Vegetarische Quorn Groentekorma

Rate
(0)
Beoordeel dit recept

Deze heldere Vegetarische Quorn Korma smaakt als geen ander. Hij is gemaakt van onze Quorn Veganistische Stukjes en een korf vitaminerijke groenten, perfect voor wie zin heeft in een snelle, voedzame maaltijd.

Voor 4

30 min

Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn Vegetarische Stukjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 kopjes doperwten
  • 1/2 kleine bloemkool (3-4 roosjes)
  • 2 uien
  • 3 lookteentjes
  • 1 tomaat
  • 1 stukje (2,5 cm) gember
  • 3 groene kardemompeultjes
  • 3/4 koffielepel kurkumapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 koffielepel gerookte paprika
  • 1/4 koffielepel chilipoeder
  • 1/3 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 kruidnagels
  • 6 bolletjes zwarte peper
  • 1/2 koffielepel korianderzaadjes
  • 2 eetlepels kokospoeder
  • 1 blik volle kokosmelk
  • 1/3 kop geweekte cashewnoten (week ze 30 minuten in kokend water)
  • 1 groene chilipeper
  • 1 1/3 koffielepel (of naar smaak) zout
  • Om te versieren:
  • Fijngehakte koriander
  • 3 koffielepels amandelschilfers

Recept

  1. Snijd de uien en tomaat in blokjes. Plet de gember en look. Sauteer de ui, gember en look in wat kokosolie tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de tomaat en wat water toe en daarna het zout en de kruidenpoeders. Sauteer 5 tot 7 minuten tot de tomaat smelt. Voeg er de geweekte cashewnoten aan toe en mix de saus op volle snelheid in de blender.
  3. Voeg dan de rest van de kruiden er aan toe: kardemompeultjes, korianderzaadjes, zwartepeperbollen, kokospoeder, kokosmelk en gehakte groene chili.
  4. Snijd de wortel in 1 cm dikke schijfjes en de zoete aardappel in 8 gelijke stukken.
  5. Voeg de Quorn Veganistische Stukjes en een scheutje water toe. Laat 5 minuten sudderen.
  6. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze in de pot met nog iets meer water.
  7. Snijd de courgette in schijfjes van 1 cm en voeg ook die toe. Giet ook de erwtjes in de pot. Laat nog eens 10 minuten langer sudderen tot alle groenten zacht (of beetgaar) zijn.
  8. Dien op met basmatirijst en veganistisch naanbrood. Versier vóór het opdienen met de amandelschilfers en de fijngehakte verse koriander.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten