Vegetarische Lasagne

Rate
3 out of 5 stars (85)
Beoordeel dit recept

Breng een vleugje Italië naar je keuken met dit gezondere alternatief van de klassieke continentale lasagne. Luxueuze pastalaagjes, een romige witte saus en een rijke ragout met heerlijk Quorn-fijngehakt maken dit gerecht onweerstaanbaar!

Voor 6

40 min

Kost wat moeite

563 cal
(Per portie)

24 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 500 g vers Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 2 eetlepels Extra Virgin olijfolie
  • 100 g mix van selderij, wortel en ui - fijngehakt
  • 500 g tomatenpuree
  • Zout en zwarte peper
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter sojamelk
  • 80 g boter
  • 60 g bloem
  • Een snufje nootmuskaat
  • Zwarte peper naar smaak
  • 500 g lasagne
  • 150 g Parmigiano Reggiano

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit de fijngehakte mix van selderij, wortel en ui 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Voeg het Quorn Fijngehakt toe aan de saus voor de lasagnevulling en roer af en toe.
  3. Nu de bechamelsaus: smelt eerst de boter langzaam in een pan, doe er de bloem bij en laat het 2-3 minuten koken. Giet er langzaam de sojamelk bij en blijf continu roeren. Laat de gebonden saus zachtjes 5-10 minuten koken. Voeg de nootmuskaat toe.
  4. Kook de lasagnevellen in 3-4 minuten in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  5. Verdeel een eetlepel van de groentesaus op de bodem van een ovenschaal, leg er een laag lasagnevellen op, giet daar een laagje bechamelsaus overheen en daarna weer een laagje goed verdeelde groentesaus. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en herhaal dit proces tot je het gewenste aantal lagen hebt. Eindig met een laag saus en een flinke hoeveelheid geraspte kaas. Bak in 30 minuten af in de oven.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten