Vegetarische Laksa met Quorn Stukjes

Wat is er op een koude en regenachtige dag beter dan een pittige noedelsoep? Een vleesvrije noedelsoep! Probeer onze versie van Laksa - een traditionele Zuidoost-Aziatische pittige noedelsoep met Quorn Stukjes. Varieer met de hoeveelheid kruiden, afhankelijk van wat jij en je gezin het lekkerste vinden.
Voor 4
55 min
Kost wat moeite
156 cal
(Per portie)
4,7 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 280 g Quorn Stukjes
- Gestoomde groene groenten (broccoli, paksoi, spinazie)
- 200 g platte rijstnoedels, gekookt
- 200 g verse sojascheuten, schoongemaakt en geblancheerd
- Verse koriander, gehakt
- 2 el neutraal smakende olie
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen koriander of 2 tl korianderzaadjes
- ½ tl gemalen komijn of 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl zacht paprikapoeder
- 1,2 l groentebouillon
- 1¼ tl fijn zout, naar smaak
- 400 ml volle kokosmelk
- Sap van ½ limoen, naar smaak
- 1½ tl suiker, naar smaak
- Laksapasta:
- 3 middelgrote sjalotten, grof gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 2 stengels citroengras, het witte deel gehakt (maar gooi de rest niet weg)
- 40 g gember, grof gesneden
- 2 verse rode chilipepers
- 1 el (ca. 1 vel) gemalen nori
Recept
- Doe alle ingrediënten voor de pasta in een blender en mix tot alles fijngesnipperd is.
- Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur en fruit de laksapasta 10 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de droge kruiden toe en laat het mengsel gedurende 5 minuten verder fruiten, onder regelmatig roeren.
- Voeg de bouillon, het zout en de restjes citroengras (behalve de buitenste bladeren) toe, en laat 18 minuten sudderen.
- Verwijder het citroengras en voeg de Quorn Stukjes toe.
- Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout, limoensap en een beetje suiker. Laat nog 10 minuten verder sudderen.
- Verdeel de groene groenten en de noedels over vier kommen. Werk af met geblancheerde sojascheuten en verse koriander.