Paté met Quorn Vegetarische Stukjes en Spinazie

Rate
Beoordeel dit recept

Probeer dit recept voor een heerlijke paté met spinazie en Quorn vegetarische stukjes Geniet van vleesvrije alternatieven met Quorn.

Voor 4

15 min

Kost wat moeite

156 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 200 g Quorn vegetarische stukjes, ontvroren indien diepgevroren gebruikt
  • 15 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 lookteentje, geplet
  • 100 ml zoete/halfzoete witte wijn
  • 3/4 theelepel geplette venkelzaadjes
  • 1 grote handvol spinazie
  • 100 g vetarme roomkaas
  • Zout en peper

Recept

  1. Verwarm de boter vooraf in een braadpan en braad er de sjalot zachtjes in, 2 tot 3 minuten of tot hij zacht is. Voeg er de look eraan toe en bak 1 minuut verder.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de wijn toe. Kook hem tot 3/4 in. Zet het vuur lager en doe de Quorn vegetarische stukjes en de geplette venkelzaadjes in de pan. Laat het geheel nog 7 minuten verder bakken.
  3. Schep alle ingrediënten uit de pan en doe ze in een keukenrobot, samen met de spinazie en roomkaas. Kruid volgens je smaak.
  4. Schep alles in potjes en zet die in de koelkast voor een uur of tot je ze wil opdienen. Serveer op kamertemperatuur met sneedjes geroosterd brood met zongedroogde tomaten.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten