Paté met Quorn Vegetarische Stukjes en Spinazie

Probeer dit recept voor een heerlijke paté met spinazie en Quorn vegetarische stukjes Geniet van vleesvrije alternatieven met Quorn.
Voor 4
15 min
Kost wat moeite
156 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 200 g Quorn vegetarische stukjes, ontvroren indien diepgevroren gebruikt
- 15 g boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 lookteentje, geplet
- 100 ml zoete/halfzoete witte wijn
- 3/4 theelepel geplette venkelzaadjes
- 1 grote handvol spinazie
- 100 g vetarme roomkaas
- Zout en peper
Recept
- Verwarm de boter vooraf in een braadpan en braad er de sjalot zachtjes in, 2 tot 3 minuten of tot hij zacht is. Voeg er de look eraan toe en bak 1 minuut verder.
- Zet het vuur hoger en voeg de wijn toe. Kook hem tot 3/4 in. Zet het vuur lager en doe de Quorn vegetarische stukjes en de geplette venkelzaadjes in de pan. Laat het geheel nog 7 minuten verder bakken.
- Schep alle ingrediënten uit de pan en doe ze in een keukenrobot, samen met de spinazie en roomkaas. Kruid volgens je smaak.
- Schep alles in potjes en zet die in de koelkast voor een uur of tot je ze wil opdienen. Serveer op kamertemperatuur met sneedjes geroosterd brood met zongedroogde tomaten.