Spaghetti met zombie-ogen en Quorn Fijngehakt

Deze spookachtig lekkere spaghetti bolognese zit boordevol eiwitten en... zombie-ogen! Dankzij Quorn Fijngehakt is dit gerecht voedzaam en vullend, perfect voor een griezelige Halloween-avond. Zorg dat je gasten kippenvel krijgen bij het zien van deze pastaschotel met enge ogen die je aanstaren.
Voor 4
20 min
Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn vegetarisch fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, zeer fijn gefruit
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 10 olijven
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 groentebouillonblokje, opgelost in 150 ml heet water
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel erwtenpuree(of pesto)
- Verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 400 g spaghetti
- Kleine balletjes mozzarella
- 1 rode paprika
Recept
- Verhit de olie op middelhoog vuur, voeg de ui toe en fruit 2-3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de knoflook toe en fruit op middelhoog vuur nog eens 2-3 minuten.
- Voeg het Quorn Fijngehakt, de groentebouillon, tomatenpuree en basilicum toe. Roer goed en laar 8-10 minuten koken.
- Kook intussen de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Voor de zombie-ogen leg je zwarte olijvenringetjes met een beetje erwtenpuree of pesto op de balletjes mozzarella en wat zeer dun gesneden sliertjes rode paprika.
- Doe de spaghetti in een schaal, schep er de saus over, voeg eventueel nog zout en peper toe en garneer met de zombie-ogen.