
Recept voor Risotto met Eekhoorntjes Brood en Witte Wijn
Deze heerlijke risotto met heerlijke vegetarische Quorn-blokjes en hartig eekhorentjesbrood valt in de smaak bij het hele gezin. Doe simpelweg de in wijn gedrenkte paddenstoelen, de Quorn-blokjes en de rijst in een pan, voeg pollepels groentenbouillon toe tot de rijst zacht is en strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen. Laat het smaken!
Voor 4
10 mins
Kost wat moeite
330 cal
(Per 100g)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 175g Quorn Vegetarische Stukjes
- 150g risotto rijst
- 1 l groetenbouillon
- 1 ui
- 75g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 glazen droge witte wijn
- peper en zout
- geraspte parmezaanse kaas
Recept
- Giet de wijn over het eekhoorntjesbrood.
- Snipper de ui en roerbak met de rijst in de olie.
- Voeg 1 pollepel bouillon toe en laat verder garen onder voortdurend roeren.
- Voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige lepel goed is opgeslorpt.
- Voeg na 12 minuten garen de wijn met het eekhoorntjesbrood en de Quorn™ Stukjes erbij en laat verder garen.
- Voeg nog bouillon lepel bij lepel bij tot de rijst gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout en dien op met geraspte parmezaanse kaas.
INSPIRERENDE RECEPTEN
Bekijk alle recepten






