Skip to main content

Recept voor Risotto met Eekhoorntjes Brood en Witte Wijn

Deze heerlijke risotto met heerlijke vegetarische Quorn-blokjes en hartig eekhorentjesbrood valt in de smaak bij het hele gezin. Doe simpelweg de in wijn gedrenkte paddenstoelen, de Quorn-blokjes en de rijst in een pan, voeg pollepels groentenbouillon toe tot de rijst zacht is en strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen. Laat het smaken!

Voor 4

10 mins

Kost wat moeite

330 cal
(Per 100g)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Rijk aan vezels

Rijk aan proteïnen

Arm aan verzadigde vetten

Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 150g risotto rijst
  • 1 l groetenbouillon
  • 1 ui
  • 75g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 glazen droge witte wijn
  • peper en zout
  • geraspte parmezaanse kaas

Recept

  1. Giet de wijn over het eekhoorntjesbrood.
  2. Snipper de ui en roerbak met de rijst in de olie.
  3. Voeg 1 pollepel bouillon toe en laat verder garen onder voortdurend roeren.
  4. Voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige lepel goed is opgeslorpt.
  5. Voeg na 12 minuten garen de wijn met het eekhoorntjesbrood en de Quorn™ Stukjes erbij en laat verder garen.
  6. Voeg nog bouillon lepel bij lepel bij tot de rijst gaar is.
  7. Breng op smaak met peper en zout en dien op met geraspte parmezaanse kaas.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten