Recept voor Vegetarische Spaanse Stoofschotel

Rate
3 out of 5 stars (35)
Beoordeel dit recept

Deze hartige stoofschotel van Quorn-worsten is perfect voor een gezellig avondje … binnenblijven. Hij is ook eenvoudig te maken, want je gooit de heerlijke ingrediënten gewoon samen in één pan! Je kan dus lekker gaan zitten, chillen, en met volle teugen genieten van je comfort food.

Voor 4

25 min

Makkelijk

386 cal
(Per portie)

11 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolatas

Ingrediënten

  • 360g Quorn worsten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in kleine stukjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, geplet
  • 1 rode paprika, ontzaad en in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, ontzaad en in stukjes gesneden
  • 100g zoete maïs
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels milde chilipoeder
  • 100ml appelsap
  • 400g tomaten uit blik (in stukjes)
  • 150ml groentebouillon
  • 400g cannellonibonen uit blik of tuinbonen, uitgelekt
  • 1 bos bladpeterselie, fijngehakt

Recept

  1. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een grote braadpan en bak de Quorn worsten gedurende 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Verwijder de pan en zet ze opzij om af te koelen. Snijd daarna de worsten diagonaal in 5 stukken.
  2. Giet de resterende olie in de pan en bak de uien en look gedurende 4-5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika’s toe en blijf verder bakken gedurende 3-4 minuten. Een beetje bouillon of water toevoegen verhindert dat de groenten aan elkaar kleven.
  3. Meng de zoete maïs, de paprika, het chilipoeder en het paprikapoeder en kook gedurende 2 minuten alvorens het appelsap toe te voegen.
  4. Voeg de tomaten, de bouillon, de bonen en de gesneden worsten toe en kruid af om op smaak te brengen.
  5. Zet een deksel op de pan en laat koken gedurende 10 minuten alvorens met peterselie af te werken.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten