Skip to main content

Quorn Vegetarische Pepersteak met gesmoorde rode kool en aardappelpuree

Dien je vegetarische pepersteak van Quorn op met rodekool, amandelen, appel, puree en pistache en je krijgt een heerlijk vegetarisch maal dat bol staat van de smaken.

Voor 4

30 mins

Makkelijk

448 cal
(Per 100g)

Quorn Vegetarian Peppered Steaks packaging.

Gemaakt met Quorn vegetarische pepersteak

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 4 Quorn vegetarische pepersteaks, gekoeld (laat ze als ze uit de diepvries komen een nachtje ontdooien in de koelkast of gebruik hiervoor de magnetron)
  • 700 g rode kool
  • 30 ml Chardonnay-azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels Rapadura-suiker
  • 2 appels
  • 1 kg aardappels voor de puree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 30 g witte amandelen, ongezouten en niet-geroosterd
  • 30 g pistachenoten, ongezouten en niet-geroosterd

Recept

  1. Rooster de noten zachtjes in de oven en hak ze grof.
  2. Snijd de rode kool fijn, indien mogelijk met behulp van een mandoline. Doe de kool in de pan met de laurierblaadjes, suiker en een beetje water. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Voeg de appel bij de kool en laat nog 20 minuten smoren. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes.
  3. Kook de aardappels in kokend water, giet ze af en stamp ze tot puree. Roer de olijfolie, de mosterd en de noten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de Quorn Vegetarische Pepersteaks volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verdeel de rode kool en aardappelpuree over 4 borden en leg de steaks er bovenop.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten