Skip to main content

Quorn Stukjes Saucy Pancake Traybake

Two baked pancakes filled with Quorn Pieces and vegetables topped with breadcrumbs and cheese plated with a side salad and the full baking dish in the background.

Dit heerlijke familie recept zit vol met groenten en zorgt er voor dat je gemakkelijk veel vezels en vitaminen binnen krijgt. De Quorn Stukjes smaken heerlijk met een dikke saus maar in deze pannenkoeken smaken ze zelfs nog beter!

Voor 4

55 mins

Een uitdaging

270 cal
(Per 100g)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Rijk aan vezels

Rijk aan proteïnen

Arm aan verzadigde vetten

Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

• 350 g Quorn Vegetarische Stukjes • 2 theelepels olijfolie • 1 gele paprika, ontpit en in blokjes gesneden • 1 middelgrote aubergine, in blokjes • 1 kleine courgette, in plakjes • 1 ui, fijngesneden • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • 220 ml groentebouillon • 4 volle eetlepels tomatenpuree • 1 tl suiker • 2 tomaten, in blokjes gesneden • 1 eetlepel basilicumblaadjes, plus extra om te serveren

Voor de pannenkoeken: • 100 g bloem • 2 eieren • 300 ml melk • Zonnebloemolie, om in te bakken • Voor het bijvullen • 4 el paneermeel • 3 el geraspte kaas

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 190C/375F/Gas stand 5
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de paprika, aubergine en courgette bruin en haal ze uit de pan. Zet het vuur laag en fruit de ui zachtjes tot hij zacht is, voeg dan de knoflook, de gebakken groenten, de groentebouillon, de tomatenpuree en de suiker toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  3. Roer de tomaten, basilicumblaadjes erdoor, breng op smaak en breng aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen. Gebruik voorzichtig een staafmixer of aardappelstamper om er een saus van te maken. Voeg de Quorn Stukjes toe en zet de pan weer op het vuur om nog 5 minuten te laten sudderen.
  4. Maak de pannenkoeken terwijl je de saus kookt. Zeef de bloem in een grote kom en maak een dip in het midden. Breek de eieren in het midden en meng met een ballongarde voorzichtig de eieren en de bloem. Voeg langzaam de melk toe tot je een glad mengsel hebt. Verhit een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje zonnebloemolie toe en voeg, als het heet is, voldoende pannenkoekenmengsel toe om de bodem van de koekenpan te bedekken. Kook gedurende 30 seconden - 1 minuut, draai de pannenkoek voorzichtig om en bak nog een minuut of zo. Zet apart op een bord om af te koelen terwijl je de rest van de pannenkoeken maakt. Het mengsel zou ongeveer 8 pannenkoeken moeten maken.
  5. Als alle pannenkoeken gaar zijn, verdeel dan voorzichtig de Quorn Stukjes en saus over de pannenkoeken, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Leg ze naast elkaar zodat ze in één laag passen. Bedek met het paneermeel en de kaas en kook 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met basilicumblaadjes en serveer.

Chefstip: Dit recept smaakt ook heerlijk als je de pannenkoeken vervangt door tortilla wraps.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten