Skip to main content

Pompoen Gevuld met Quorn Vegetarische Stukjes en Quinoa

quorn pieces & quinoa stuffed pumpkin vegetarian recipe

Dit pompoengerecht is gemaakt van Quorn Vegetarische Stukjes en quinoa, verrijkt met Marokkaanse kruiden en afgewerkt met granaatappel en yoghurt. Een heerlijk, vetarm seizoensmaaltijd waar het hele gezin zal van smullen.

Voor 4

25 mins

Kost wat moeite

329 cal
(Per 100g)

11 g vezel
(Per 100g)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Rijk aan vezels

Rijk aan proteïnen

Arm aan verzadigde vetten

Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 1 grotere pompoen of twee kleinere pompoenen
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1/2 fijngesneden ui
  • 1 geplet lookteentje
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 2 koffielepels Ras al Hanout (Marokkaanse kruiden)
  • ½ tot 1 koffielepel cayennepeper
  • 150 g quinoa
  • 2 eetlepels granaatappelstroop
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 granaatappel
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels natuuryoghurt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4
  2. Snijd de pompoen in 4 stukken (of 2 als je kleinere pompoenen neemt) en lepel de zaadjes eruit. Borstel de pompoen lichtjes met de helft van de olie en bak 20-25 minuten tot hij mals is, maar toch nog vast
  3. Verwarm de olie in een grote pan en stoof de ui gedurende 5 minuten. Roer er de ui, komijn, Ras al Hanout, cayennepeper door en bak nog 2 minuten
  4. Roer er de quinoa, granaatappelstroop en groentebouillon door. Breng tot het kookpunt en laat dan 10 minuten sudderen. Roer er dan de Quorn Vegetarische Stukjes door en kook 15 minuten
  5. Voeg er de verse kruiden en de granaatappelzaadjes aan toe en meng stevig. Lepel het mengsel in de pompoen en werk af met een kwakje natuuryoghurt

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten