Pad Thai met Quorn Stukjes

Rate
Beoordeel dit recept

Probeer dit eenvoudige Pad Thai-recept en gebruik Quorn Stukjes om je eigen versie van deze heerlijke Thaise klassieker te maken. Geweldig voor lunch of diner, voor het hele gezin!

Voor 4

Makkelijk

356 cal
(Per portie)

4 g of vet

23 g eiwitten
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Stukjes
  • 260 g pak rijstnoedels
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2-3 rode chilipepers, ontpit en fijngehakt
  • 4 el lichte sojasaus
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • Garnering:
  • 4 el verse koriander, grof gehakt
  • 4 lente-uitjes, gehakt inclusief het groene gedeelte
  • 75 g droge geroosterde pinda’s, grof gehakt

Recept

  1. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta met koud water en laat hem uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok op een hoog vuur en roerbak de Quorn Stukjes gedurende 3-4 minuten, voeg de rode ui toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg de look en chili toe en roerbak nog 1-2 minuten.
  3. Voeg de sojasaus en het limoensap toe, roer goed, voeg de noedels toe en schud gedurende 1-2 minuten.
  4. Giet langzaam en gelijkmatig de losgeklopte eieren over het geheel en laat ze stollen (ongeveer 1 minuut). Roer kort tot het ei gaar is. Voeg de helft van de garnering toe en roer nog even door.
  5. Strooi de rest van de garnering erover en serveer.

INSPIRERENDE RECEPTEN

Bekijk alle recepten