Pad Thai met Quorn Stukjes

Probeer dit eenvoudige Pad Thai-recept en gebruik Quorn Stukjes om je eigen versie van deze heerlijke Thaise klassieker te maken. Geweldig voor lunch of diner, voor het hele gezin!
Voor 4
Makkelijk
356 cal
(Per portie)
4 g of vet
23 g eiwitten
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn Stukjes
- 260 g pak rijstnoedels
- 3 el plantaardige olie
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 3 teentje knoflook, fijngehakt
- 2-3 rode chilipepers, ontpit en fijngehakt
- 4 el lichte sojasaus
- 1 limoen (alleen het sap)
- 2 grote eieren, losgeklopt
- Garnering:
- 4 el verse koriander, grof gehakt
- 4 lente-uitjes, gehakt inclusief het groene gedeelte
- 75 g droge geroosterde pinda’s, grof gehakt
Recept
- Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta met koud water en laat hem uitlekken.
- Verhit de olie in een wok op een hoog vuur en roerbak de Quorn Stukjes gedurende 3-4 minuten, voeg de rode ui toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg de look en chili toe en roerbak nog 1-2 minuten.
- Voeg de sojasaus en het limoensap toe, roer goed, voeg de noedels toe en schud gedurende 1-2 minuten.
- Giet langzaam en gelijkmatig de losgeklopte eieren over het geheel en laat ze stollen (ongeveer 1 minuut). Roer kort tot het ei gaar is. Voeg de helft van de garnering toe en roer nog even door.
- Strooi de rest van de garnering erover en serveer.