Gezonde Zelfgemaakte, Vegetarische Chipotle-taco's 3 out of 5, 1 based on 2 ratings

Recepten

Gezonde Zelfgemaakte, Vegetarische Chipotle-taco's

2

Beoordeel dit recept

Probeer dit heerlijke recept voor traditionele taco's met de pittige rooksmaak van chipotle. De mix van chipotlepasta, knoflook en ui past perfect bij de smaak van zachte avocado, fris tafelzuur van rode ui en knapperige tacoschelpen. Een simpel maaltijdidee waar je het hele gezin een plezier mee doet.

209 Cal Per portie
Voor 4-6
55 min

Ingrediënten

  • 175 gr. Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1-2 theelepels chipotlepasta (Naar smaak. Als de pasta niet verkrijgbaar is, gebruik dan chilivlokken of -saus.)
  • 1 blokje groentebouillon, verkruimeld
  • 390 gr. tomatenblokjes, uit een pak of blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 50 ml. water
  • 400 gr. kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • Een handje fijngehakte koriander
  • Zout en peper naar smaak

Tafelzuur van rode uien:

  • 1 rode ui, in dunne repen
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 sinaasappel

Serveer met:

  • Tacoschelpen (2-3 per persoon)
  • In reepjes gesneden ijsbergsla
  • Blokjes avocado, besprenkeld met limoensap
  • Geraspte kaas
  • Zure room (of ongezoete natuuryoghurt)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Bekijk producten