
Gezonde kikkererwtencurry met Quorn Fijngehakt
Een warme stoofschotel vol smaak! Dit kruidige gerecht met Quorn Fijngehakt en kikkererwten is perfect als je zin hebt in een snelle, hartige maaltijd.
Voor 4
25 mins
Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
-
500 g Quorn vegetarisch fijngehakt
-
Koolzaadolie om te bakken
-
1 gele ui
-
2 teentjes knoflook
-
3 eetlepels koolzaadolie
-
1 blik kokosmelk (400 g)
-
2 theelepels komijn
-
Zout
-
Peper
-
Water
-
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
-
130 g verse spinazie
-
1 limoen
-
Om te serveren:
-
400 g haver
-
Verse koriander
-
Sesamzaadjes
Recept
- Kook de haver volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Fruit ze daarna een paar minuten in de olie. Voeg de komijn toe.
- Voeg Quorn Fijngehakt toe en bak tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de kokosmelk toe. Vul het blik met water en giet dit in de pan of vuurvaste schaal. Doe daarna de uitgelekte kikkererwten erin.
- Laat 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Voeg de geraspte limoenschil toe en het sap van de uitgeperste limoen
- Snijd de koriander fijn. Strooi er de sesamzaadjes en koriander over. Serveer met haver.
INSPIRERENDE RECEPTEN
Bekijk alle recepten





Recepten
Quorn Vegetarische Pepersteak met asperges en spinaziesalade
Voor 4
20 mins
619 cal
(Per 100g)

