Gezonde kikkererwtencurry met Quorn Fijngehakt

Een warme stoofschotel vol smaak! Dit kruidige gerecht met Quorn Fijngehakt en kikkererwten is perfect als je zin hebt in een snelle, hartige maaltijd.
Voor 4
25 min
Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 500 g Quorn vegetarisch fijngehakt
- Koolzaadolie om te bakken
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 1 blik kokosmelk (400 g)
- 2 theelepels komijn
- Zout
- Peper
- Water
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 130 g verse spinazie
- 1 limoen
- Om te serveren:
- 400 g haver
- Verse koriander
- Sesamzaadjes
Recept
- Kook de haver volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Fruit ze daarna een paar minuten in de olie. Voeg de komijn toe.
- Voeg Quorn Fijngehakt toe en bak tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de kokosmelk toe. Vul het blik met water en giet dit in de pan of vuurvaste schaal. Doe daarna de uitgelekte kikkererwten erin.
- Laat 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Voeg de geraspte limoenschil toe en het sap van de uitgeperste limoen
- Snijd de koriander fijn. Strooi er de sesamzaadjes en koriander over. Serveer met haver.