Gevulde Kerstpompoen met Quorn Vegetarische Stukjes

Zoek je naar dé blikvanger op je kerstdiner? Dan is deze pompoen geknipt voor jou. Hij is gevuld met Quorn vegetarische stukjes, quinoa, spruitjes en veenbessen. Als je niet gek bent op spruitjes, geen nood. Vervang ze gewoon door gehakte boerenkool.
Voor 8
100 min
Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 1 pak Quorn vegetarische stukjes
- 1 flespompoen
- 1 grote rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g spruitjes
- 100 g veenbessen
- 150 g gekookte quinoa
- 30 g peterselie
- 4 eetlepels port
- 1 koffielepel verse tijmblaadjes
- Keukentouwtje om te binden
Recept
- Snijd de flespompoen in twee, bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Bak ze 45 min. op 180 °C tot ze net zacht geworden zijn.
- Terwijl de pompoen aan het bakken is, kan je de vulling klaarmaken. Hak de ui en laat hem sudderen tot hij doorzichtig is.
- Snijd de spruitjes in vieren, hak de Quorn in iets kleinere, grovere stukjes en gooi ze samen met de veenbessen in de pan met ui. Kook 10 minuten op een halfhoog tot hoog vuur tot de veenbessen opengebarsten zijn.
- Giet de port erbij en laat alles nog 5 minuten koken.
- Voeg de quinoa, de peterselie en de tijm eraan toe en meng goed.
- Wanneer de pompoen klaar is, schep dan uit het midden de zaadjes en een beetje vruchtvlees om een kanaaltje te maken. Zo maak je plaats voor de vulling. Hak dat vruchtvlees, voeg het bij de mengeling in de pan en meng stevig.
- Schep de vulling in de beide pompoenhelften, leg ze op elkaar en bind ze samen met het touwtje.
- Zet ze nog 20 minuten in de oven tot ze helemaal doorbakken zijn.