Deze plaatpizza met pittige in barbecuesaus gemarineerde Quorn Stukjes is een simpel recept voor drukke doordeweekse dagen. Met kant-en-klaar pizzadeeg en wat simpele ingrediënten die je altijd wel in huis hebt, is dit geliefde recept snel en simpel te bereiden – en de kinderen zullen het alleen maar leuk vinden om je te helpen in de keuken.
300g Quorn Vegetarische Stukjes, grof gehakt (als je ze diepgevroren gebruikt, eerst ontdooien)
4 eetlepels barbecuesaus
Kant-en-klaar pizzadeeg
Bloem om het deeg uit te rollen
Topping
1 eetlepel plantaardige olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1½ eetlepel gerookte paprikapoeder
30 g tomatenpuree
1 blik tomaten in stukjes
Gemalen zwarte peper
250 g mozzarella
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
½ rode ui, fijngesnipperd
150 g diepgevroren zoete mais, ontdooid
Recept
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Meng de Quorn Stukjes en de barbecuesaus in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven aanrecht tot een grote rechthoek en plaats op een ingevette bakplaat. Gebruik je een kant-en-klaar pizzadeeg, leg dit dan gewoon op de bakplaat.
Verhit intussen voor de saus de olie in een pan, voeg de gesnipperde ui toe en fruit 5 minuten op middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Doe de tomatenblokjes erbij met een snufje zwarte peper, breng weer aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 15 minuten sudderen tot de saus ingedikt is.
Beleg de pizza met een laag saus, ¾ van de geraspte mozzarella gevolgd door de gemarineerde Quorn Stukjes, de paprikablokjes, rode ui, zoete mais en de rest van de kaas.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat het deeg goed gerezen is, de kaas bubbelt en de Quorn door en door heet is.
Chefs tip
In plaats van de pizzabodem kun je ook losse pitabroodjes gebruiken.