BBQ Teriyaki Quorn Filets en Ananas Buddha Bowl 3 out of 5, 1 based on 5 ratings

Recepten

BBQ Teriyaki Quorn Filets en Ananas Buddha Bowl

5

Beoordeel dit recept

Houd het deze zomer vers en gezond met deze smaakvolle Oosters geïnspireerde Buddha Bowl. Het is perfect voor de BBQ, maar kan ook in een grillpan bereid worden.

282 Cal Per portie
Voor 4
40 min

Ingrediënten

Voor de spiesen:

  • 1 pakket Quorn filets
  • 2 schijfjes ananas, vers of uit blik

Voor de teriyaki marinade:

  • 150ml water
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel mirin
  • ½ eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel arrowroot poeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • ¼ theelepel zwarte peper

Voor de salade:

  • 1 pak voorgekookte quinoa
  • 80g Romeinse sla, versnipperd
  • 50g rode kool, versnipperd
  • ½ rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 lente-uien, fijn gesneden

Garnering:

  • 80g kant en klare edamame bonen
  • ½ komkommer, in linten gesneden
  • 4 radijsjes, fijn gesneden
  • 5g verse koriander, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijn gesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's, geplet
  • 4 schijfjes limoen

Gemaakt met Quorn vegan filets

Bekijk producten