Quorn Nutrition

Waarom quorn mycoproteîne?

Onze gezondheid is voor ons allemaal belangrijk. Bij Quorn helpen we je graag gezond blijven op de eenvoudigste en lekkerste manier. Quorn mycoproteïne is het enige wat je daarbij nodig hebt. Het is gewoon een van de beste eiwitbronnen en bevat alle negen essentiële aminozuren. Het bevat ook veel vezels, weinig verzadigd vet en een aantal vitamines en mineralen. Het is voedzaam en duurzaam. Het is de voeding van de toekomst.

Eiwitten met effect

Quorn mycoproteïne is een bron van eiwitten, die belangrijk zijn voor een gezonde voeding. Eiwitten bestaan uit aminozuren, waarvan er negen essentieel zijn. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken. Daarom is het zo belangrijk dat we eiwitten halen uit de voeding die we eten. Het is essentieel voor de groei en gezondheid van botten en spieren. Quorn mycoproteïne bevat alle negen essentiële aminozuren en is dus een volwaardig eiwit. Andere volwaardige eiwitten zijn koemelk, kip en vis, hoewel ze meer verzadigd vet bevatten. Hoe is Quorn mycoproteïne in vergelijking met dierlijke eiwitten? Verbazingwekkend genoeg hebben onderzoekers aan de universiteit [1] ontdekt dat bij mensen die Quorn mycoproteïne eten de spieren tweemaal zo snel groeien als mensen die hun eiwitten uit melk halen!

Voortreffelijke vezels

Als je je eiwitten haalt uit dierlijke producten, krijg je veel minder vezels binnen dan met Quorn mycoproteïne. Veel vezels eten wordt in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, infarcten, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Quorn mycoproteïne bevat veel vezels en plantaardige voeding die ook een goede bron van vezels is, zoals granen, bonen, peulvruchten, fruit en groenten. Vezels spelen ook een belangrijke rol bij een goede spijsvertering en gezondheid van de darmen – iets waar we allemaal wel baat bij hebben.

Opgelet met vet

Quorn mycoproteïne is laag in totaal en verzadigd vet en bevat geen cholesterol. Vet is niet alleen maar slecht, het bevat essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft maar niet aanmaakt. Wel opletten met vet, vooral verzadigde vetten, omdat ze slechte cholesterol kunnen verhogen en daarmee ook het risico op hartaandoeningen. Dierlijk vlees bevat vaak veel verzadigde vetten. Het is daarom een goed idee om vlees te vervangen door Quorn mycoproteïne om de hoeveelheid verzadigd vet in je voeding te verlagen.

Micromagie

Vitamines en mineralen zijn micronutriënten. Ons lichaam heeft er niet veel van nodig, maar ze zijn ongelofelijk belangrijk voor heel wat functies en om ons goed te voelen. Quorn mycoproteïne bevat veel vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, zink, selenium, mangaan en choline.

Doet goed, smaakt goed

We willen allemaal beter eten en ons steentje bijdragen aan het milieu. Het is eigenlijk niet zo moeilijk. We moeten de manier waarop we eten niet heruitvinden, alleen veranderen wat we eten. Je kunt Quorn mycoproteïne eenvoudig in je maaltijden gebruiken en je favoriete gerechten zullen net zo lekker zijn.

Lees hier meer over Quorn mycoproteïne en de voordelen voor het hier.

MINDER VET, GOEIE ZET

Quorn Spaghetti Bolognese 10x minder verzadigd vet dan een versie met rundvlees†[1]

Databronnen: † Globaal gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019)