Skip to main content
EiwittenVezelVetVitamines en mineralen

Waarom quorn mycoproteîne?

Onze gezondheid is voor ons allemaal belangrijk. Bij Quorn helpen we je graag gezond blijven op de eenvoudigste en lekkerste manier. Quorn mycoproteïne is het enige wat je daarbij nodig hebt. Het is gewoon een van de beste eiwitbronnen en bevat alle negen essentiële aminozuren. Het bevat ook veel vezels, weinig verzadigd vet en een aantal vitamines en mineralen. Het is voedzaam en duurzaam. Het is de voeding van de toekomst.

Eiwitten met effect

Quorn mycoproteïne is een bron van eiwitten, die belangrijk zijn voor een gezonde voeding. Eiwitten bestaan uit aminozuren, waarvan er negen essentieel zijn. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken. Daarom is het zo belangrijk dat we eiwitten halen uit de voeding die we eten. Het is essentieel voor de groei en gezondheid van botten en spieren. Quorn mycoproteïne bevat alle negen essentiële aminozuren en is dus een volwaardig eiwit. Andere volwaardige eiwitten zijn koemelk, kip en vis, hoewel ze meer verzadigd vet bevatten. Hoe is Quorn mycoproteïne in vergelijking met dierlijke eiwitten? Verbazingwekkend genoeg hebben onderzoekers aan de universiteit [1] ontdekt dat bij mensen die Quorn mycoproteïne eten de spieren tweemaal zo snel groeien als mensen die hun eiwitten uit melk halen!

Voortreffelijke vezels

Als je je eiwitten haalt uit dierlijke producten, krijg je veel minder vezels binnen dan met Quorn mycoproteïne. Veel vezels eten wordt in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, infarcten, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Quorn mycoproteïne bevat veel vezels en plantaardige voeding die ook een goede bron van vezels is, zoals granen, bonen, peulvruchten, fruit en groenten. Vezels spelen ook een belangrijke rol bij een goede spijsvertering en gezondheid van de darmen – iets waar we allemaal wel baat bij hebben.

Opgelet met vet

Quorn mycoproteïne is laag in totaal en verzadigd vet en bevat geen cholesterol. Vet is niet alleen maar slecht, het bevat essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft maar niet aanmaakt. Wel opletten met vet, vooral verzadigde vetten, omdat ze slechte cholesterol kunnen verhogen en daarmee ook het risico op hartaandoeningen. Dierlijk vlees bevat vaak veel verzadigde vetten. Het is daarom een goed idee om vlees te vervangen door Quorn mycoproteïne om de hoeveelheid verzadigd vet in je voeding te verlagen.

Micromagie

Vitamines en mineralen zijn micronutriënten. Ons lichaam heeft er niet veel van nodig, maar ze zijn ongelofelijk belangrijk voor heel wat functies en om ons goed te voelen. Quorn mycoproteïne bevat veel vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, zink, selenium, mangaan en choline.

Doet goed, smaakt goed

We willen allemaal beter eten en ons steentje bijdragen aan het milieu. Het is eigenlijk niet zo moeilijk. We moeten de manier waarop we eten niet heruitvinden, alleen veranderen wat we eten. Je kunt Quorn mycoproteïne eenvoudig in je maaltijden gebruiken en je favoriete gerechten zullen net zo lekker zijn.

Lees hier meer over Quorn mycoproteïne en de voordelen voor het hier.

MINDER VET, GOEIE ZET

Quorn Spaghetti Bolognese 10x minder verzadigd vet dan een versie met rundvlees†[1]

Databronnen: † Globaal gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019)

FAQs

Bekijk alle meest gestelde vragen
Zijn Quorn-producten glutenvrij?

We hebben een assortiment glutenvrije producten, die zijn aangeduid met het glutenvrij pictogram op onze productpagina.

Zijn Quorn-producten gezond?

Wij beweren niet het definitieve antwoord te hebben op wat gezond is, maar wij bieden mensen een breed scala aan voedingskeuzes aan dieaansluiten bij hoe zij leven, hoe zij voedsel bereiden en hoe zij gezondheid benaderen.

Quorn mycoproteïne, een ingrediënt in alle Quorn producten, is een voedzaam eiwit dat deel kan uitmaken van een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding. Het is eiwitrijk, vezelrijk en arm aan verzadigd vet en het bevat geen cholesterol. Dit hoogwaardige eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren die niet in het lichaam worden aangemaakt en via de voeding moeten worden verkregen. Quorn mycoproteïne bevat een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen, het is een bron van riboflavine en is hoog in choline, foliumzuur, mangaan, fosfor en zink.

Volgens NutriScore, een systeem dat de voedingswaarde vooraan op het pak labelt en zich baseert op de voedingsprofilering die in sommige Europese landen wordt gebruikt, wordt 89% van het wereldwijde assortiment van Quorn geclassificeerd als NutriScore A of B en dus beschouwd als gezondere keuzes. Meer informatie hierover vindt u hier.

Heeft Quorn een vegan assortiment?

We hebben een assortiment vegan Quorn-producten die duidelijk zijn aangeduid op onze productpagina.

Wat is Quorn mycoproteïne?

Quorn mycoproteïne wordt gebruikt als ingrediënt in alle Quorn-producten. Het is gemaakt van een natuurlijke, voedzame schimmel. Het is rijk aan eiwitten en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Voor de productie van Quorn mycoproteïne zijn 90% minder landbouwgrond, water en koolstofemissies nodig dan voor dierlijke eiwitten, dus het is ook goed voor onze planeet. Klik hier.

Hoe bereid ik Quorn?

Op de achterzijde van de verpakking en op de productpagina vind je de bereidingsinstructies voor alle Quorn-producten. Voor het beste resultaat, raden we je aan deze beproefde instructies te volgen. Als je Quorn liever op een andere wijze bereidt, zorg er dan voor dat het gloeiend heet is voordat je het serveert. Als je op zoek bent naar inspiratie voor een lekkere maaltijd, probeer dan een van onze recepten.

Mag Quorn opnieuw opgewarmd worden?

Je kunt Quorn volkomen veilig weer opwarmen, als je het maar in de koelkast wegzet en binnen 48 uur opeet. Zorg ervoor dat het product gloeiend heet is voordat je het serveert en denk eraan dat je het maar één keer mag opwarmen.