Skip to main content
  1. Home
  2. Over Quorn
  3. Planeet

Planeet

Gezonde planeet

Twee van de grootste uitdagingen waar de wereld nu mee geconfronteerd wordt, zijn de groeiende gezondheidsproblemen als gevolg van obesitas en de klimaatverandering. Ondertussen is duidelijk vastgesteld dat de overmatige vleesconsumptie en de intensieve vleesproductie daar een belangrijk aandeel in hebben. In lijn met de aanbevelingen van wetenschappers van het Intercontinental Panel on Climate Change en het World Resources Institute willen we consumenten in de ontwikkelde wereld helpen om de vleesconsumptie in 2050 met 50% te verminderen.

Duurzaamheidscalculator

Mogelijk verrast het u hoeveel impact vleesloze consumptie heeft op onze planeet en uw gezondheid. Het is niet alleen de hoeveelheid calorieën en verzadigd vet die u niet binnenkrijgt, maar ook uw koolstofvoetafdruk.†[1][2]

Als 2 mensen vleesloos eten bij 1 maaltijd bespaart dat

Het equivalent van 776 kokende waterketels in koolstofemissies

Hetzelfde aantal calorieën als in 3 chocoladekoekjes

Het equivalent van 17 dagen persoonlijk watergebruik

Reductie van de vetconsumptie gelijk aan 4 theelepels boter

Een kleinere impact op het milieu

Ons uitgangspunt voor de productie van eiwitten is anders dan dat van alle andere producenten – en daar zijn we trots op. In plaats van veeteelt kiezen wij voor fermentatie om eiwitten te kweken en oogsten. Dat natuurlijke proces maakt dat onze manier van eiwitproductie veel beter is voor het milieu, omdat we efficiënter met water omgaan, minder broeikasgassen uitstoten en minder land in beslag nemen.

Quorn® verkreeg als eerste wereldwijde merk van vleesvervangers een onafhankelijke certificering voor onze koolstofuitstoot. Meer dan 50% van onze producten kreeg de onderscheiding Carbon Trust Footprint.

Carbon Trust - Reducing CO2

De koolstofvoetafdruk van Quorn Gehakt is minder dan 90% dan die van rundvlees†[1]

In 2018 was de CO2-uitstoot van het energieverbruik van onze fabrieken 16% lager vergeleken met onze basislijn van 2012.[2]

Duurzaamheid

Lees meer over wat we tot nu toe bereikt hebben en ontdek meer over de fascinerende ontwikkelingen en innovaties die Quorn helpen om nog duurzamer te worden.

Meer informatie

Duurzame palmolie

Palmolie is een veelzijdig ingrediënt dat goed gebruikt kan worden omdat het slechts de helft van het landbouwareaal nodig heeft vergeleken met andere olieproducerende gewassen. Maar in sommige delen van de wereld zijn illegale en onverantwoorde palmoliepraktijken een duidelijke oorzaak van ontbossing, sociale conflicten en mensenrechtenkwesties. Dit kan zo niet doorgaan.

Wij zijn lid en supporter van de Rondetafel voor Duurzame Palmolie (Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO)

Al sinds 2014 gebruiken we alleen gecertificeerde duurzame palmolie

Als het gaat om het gebruik van duurzame palmolie zoals gedefinieerd door het Wereldnatuurfonds (WWF), lopen wij voorop en wijzen wij anderen de weg

Bescherming van waterbronnen

In grote delen van de wereld is water een schaars goed dat onder toenemende druk staat door de groeiende wereldbevolking.

De watervoetafdruk van rundvlees is 10x hoger dan die van Quorn Gehakt†[1]

De watervoetafdruk van kip is 2,5x hoger dan die van Quorn Stukjes†[1]

In 2018 was het waterverbruik van onze fabrieken 16% lager vergeleken met onze basislijn van 2012.[2]