Skip to main content

SUPERPROTEÏNE, SUPERSMAAK.

Alle Quorn® producten zijn gemaakt op basis van Quorn mycoproteïne. Dat zijn superproteïnen die vleesloze maaltijden met een geweldige smaak opleveren en die ook nog eens gezond zijn voor u en de planeet. Daarom denken we dat het uw favoriete proteïne zou moeten zijn. Meer nog: we zijn ervan overtuigd.

Wat is Quorn mycoproteïne?

Quorn mycoproteïne is een bron van eiwitten van hoge kwaliteit. Het is rijk aan vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Om Quorn mycoproteïne te maken gebruiken we geen vee maar een natuurlijke, voedzame schimmel die in de grond groeit. ‘Fusarium venenatum’ heet hij.

Daarna gebruiken we het eeuwenoude proces van fermentatie – hetzelfde proces waarmee ook brood, bier en yoghurt gemaakt worden – om Quorn mycoproteïne te maken. Und weil bei der Herstellung von Quorn Mycoprotein 95 Bij de productie van Quorn mycoproteïne gebruiken we 90% minder landbouwgrond en water dan bij de productie van sommige dierlijke eiwitbronnen1. Het is dus een prachtig voorbeeld van een meer duurzame en voedzame bron van eiwitten voor de groeiende wereldbevolking.

Databronnen: 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022)

Ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt

Bekijk onze video en leer meer over de productie van Quorn mycoproteïne en Quorn, en hoe je hier heerlijke maaltijden mee kan maken op een manier die goed is voor onze planeet.

Bekijk producten

Milieuvoordelen van Quorn mycoproteïne

Quorn mycoproteïne is een uniek en voedzaam eiwit dat beter is voor onze planeet.

40x lower

De koolstofvoetafdruk van Quorn mycoproteïne is 40x minder dan die van rundvlees en 6x kleiner dan die van kip†[1]

30x kleiner

De watervoetafdruk van Quorn mycoproteïne is 30x kleiner dan die van rundvlees en 6x kleiner dan dat van kip†[1]

2012

Carbon Trust heeft de koolstofvoetafdruk van Quorn mycoproteïne gecertificeerd in 2012 waardoor het de eerste vleesvrije eiwitbron is met een onafhankelijke koolstofvoetafdrukerkenning.†[1]

Databronnen: † Globaal gemiddelde, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022)

Hoe wordt Quorn mycoproteïne gebruikt in Quorn?

Quorn mycoproteïne is ongelooflijk veelzijdig als bestanddeel van al onze Quorn-producten. Het vormt de basis van de geweldige smaak en textuur waardoor Quorn-producten zo geliefd zijn. Kijk op onze website en ontdek al onze smaakvolle producten en recepten om heerlijke maaltijden mee te maken.

EEN STAP VOORUIT!

De watervoetafdruk van Quorn Gehakt 12x minder is dan die van rundvlees†[2]

Databronnen: † Globaal gemiddelde, 2. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022)