Skip to main content
  1. Home
  2. Mycoprotein

Mycoprotein

Een voedzame en gezonde bron van eiwitten

Quorn® helpt je graag bij het bereiden van smakelijke gerechten. We streven ernaar om eiwitrijk voedsel te maken dat beter is voor ons en voor de planeet. Daarom zijn alle Quorn- producten gemaakt op basis van mycoproteïne.

Wat is mycoproteïne?

Mycoproteïne is een bron van eiwitten van hoge kwaliteit. Het is rijk aan vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Om mycoproteïne te maken gebruiken we geen vee maar een natuurlijke, voedzame schimmel die in de grond groeit. ‘Fusarium venenatum’ heet hij.

Daarna gebruiken we het eeuwenoude proces van fermentatie – hetzelfde proces waarmee ook brood, bier en yoghurt gemaakt worden – om mycoproteïne te maken. Bij de productie van mycoproteïne gebruiken we 90% minder landbouwgrond en water dan bij de productie van sommige dierlijke eiwitbronnen[1]. Het is dus een prachtig voorbeeld van een meer duurzame en voedzame bron van eiwitten voor de groeiende wereldbevolking.

Databronnen: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt

Bekijk onze video en leer meer over de productie van mycoproteïne en Quorn, en hoe je hier heerlijke maaltijden mee kan maken op een manier die goed is voor onze planeet.

Bekijk het productassortiment

Milieuvoordelen van mycoproteïne

Mycoproteïne is een uniek en voedzaam eiwit dat beter is voor onze planeet.

De koolstofvoetafdruk van mycoproteïne is 10x kleiner dan die van rundvlees en4x kleiner dan die van kip†[1]

De watervoetafdrukvan mycoproteïne is 20x kleiner dan die van rundvlees en6x kleiner dan dat van kip†[1]

Carbon Trust heeft de koolstofvoetafdruk van mycoproteïne gecertificeerd in 2012 waardoor het de eerste vleesvrije eiwitbron is met een onafhankelijke koolstofvoetafdrukerkenning.[1]

Hoe wordt mycoproteïne gebruikt in Quorn?

Mycoproteïne is ongelooflijk veelzijdig als bestanddeel van al onze Quorn-producten. Het vormt de basis van de geweldige smaak en textuur waardoor Quorn-producten zo geliefd zijn. Kijk op onze website en ontdek al onze smaakvolle producten en recepten om heerlijke maaltijden mee te maken.

Ga voor meer informatie over mycoproteïne naar www.quornnutrition.com