Intolerantie

Kan ik intolerant zijn voor Quorn?

Quorn™-producten worden al meer dan 30 jaar gegeten, met bijna 3 miljard Quorn-maaltijden die nu zijn geserveerd. Het is echter belangrijk om te weten dat Quorn Foods allergenen kunnen bevatten, zoals ei, melk en gluten. Deze zijn duidelijk aangegeven op de achterkant van de verpakking als onderdeel van de ingrediëntenverklaring en de sectie allergie-advies.

Er zijn zeldzame gevallen bekend van allergische reacties op producten die mycoproteïne bevatten, een lid van de zwammen-/ schimmelfamilie (Fusarium venenatum). Mycoproteïne™ bevat veel eiwitten en vezels, en dat kan bij sommige mensen leiden tot een intolerantie.

Het Food Standards Agency geeft aan dat "onderzoek inschat dat tussen 1 op 100.000 tot 200.000 mensen erop reageert" (Quorn™-producten).

Alle eiwitvoedingsmiddelen hebben de potentie om bij sommige consumenten een bijwerkingsreactie te veroorzaken. Ongeveer één op de 200 mensen heeft bijvoorbeeld een intolerantie voor soja.

Wanneer u onze website bezoekt, gebruiken wij cookies. Dit zijn kleine stukjes informatie die ons in staat stellen uw verbinding met onze website te behouden. Deze cookies worden niet gebruikt om persoonsgegevens te verzamelen of op te slaan.