Skip to main content
  1. Home
  2. Intolerantie

Intolerantie

Kan ik intolerant zijn voor Quorn?

Onze producten worden al meer dan 30 jaar gegeten en inmiddels zijn er bijna 5 miljard maaltijden met Quorn geserveerd.

Toch is het belangrijk om te weten dat de producten van Quorn allergenen kunnen bevatten, zoals ei, melk en gluten. Deze ingrediënten worden duidelijk vermeld op de achterkant van de verpakking in de lijst met ingrediënten en de sectie met allergieadvies.

Er zijn zeldzame gevallen geweest van allergische reacties op producten die mycoproteïne bevatten. Mycoproteïne is rijk aan eiwitten en vezels, wat bij sommige mensen reacties van intolerantie kan veroorzaken.

Uit een onderzoek naar hoe vaak consumenten reacties ondervinden op mycoprotein, uitgevoerd door Dr. Steve Taylor, in het kader van het Food Allergy Research and Resource Program, University of Nebraska–Lincoln, NE, is gebleken dat er gedurende een periode van 15 jaar melding is gemaakt van één ziektegeval voor elke 1,85 miljoen maaltijden met Quorn, en dat echte allergische reacties voorkwamen met een frequentie van één op elke 24,3 miljoen maaltijden. Het onderzoek van Dr. Taylor naar systematisch bewijs geeft aan dat het aantal allergische reacties uitzonderlijk laag is en zijn bevindingen zijn te lezen in het tijdschrift Current Developments in Nutrition https://academic.oup.com/cdn/article/3/6/nzz021/5427912. Tijdens een presentatie op de jaarlijkse conferentie van de American Society for Nutrition in 2018 zei Dr. Taylor: “Quorn is, naar mijn deskundige mening, veiliger dan veel andere bronnen van eiwit, gebaseerd op de zeer lage prevalentie van klachten naar aanleiding van allergische reacties.”

Alle voedingsmiddelen die eiwitten bevatten kunnen mogelijk allergische reacties veroorzaken bij sommige consumenten. Zo is bijvoorbeeld naar schatting één op de 200 mensen intolerant voor soja.