BedrijfFAQ's
BLIJ U TE KUNNEN HELPEN
Vind hier het antwoord op alle vaak gestelde vragen over Quorn® producten, voedingsinformatie en onze inspanningen voor meer duurzaamheid.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Selecteer een onderwerp.
Bedrijf FAQ's
Quorn-producten zijn te koop in supermarkten in het hele land. Het aanbod is naar keuze van de retailer en kan verschillen per winkel.
Bezoek onze pagina 'waar te koop' voor meer informatie. Hier vind je informatie over alle beschikbare producten.
We zijn altijd geïnteresseerd in ideeën voor nieuwe producten. Neem gerust contact op om je idee met ons te delen. Ons speciale productontwikkelingsteam, dat zich toelegt op de ontwikkeling van nieuwe producten, hoort graag van je.
We hebben geen kortingsbonnen voor Quorn-producten, maar er zijn het hele jaar door promoties in supermarkten. Je kunt op de hoogte blijven van onze promoties via Facebook.
We zijn altijd op zoek naar talentvolle mensen die voor ons willen werken en ons willen helpen onze ambities te bereiken. Dus als je denkt dat jij je steentje kunt bijdragen, neem dan een kijkje bij de vacatures op onze vacaturepagina. We horen graag van je.
Quorn werkt met een lijst erkende distributeurs. We hebben op dit moment helaas geen plannen om onze portfolio uit te breiden.
Neem contact met ons op voor meer informatie over bulkaankopen van Quorn.
Als je meer informatie wilt over Quorn, kun je dat vinden op onze website. Die wordt regelmatig bijgewerkt. Een aantal interesssante pagina's zijn de - Over ons, Bedrijf en Quorn mycoproteïne pagina's.
Bij Quorn hebben we een lijst van goede doelen die we regelmatig steunen. Helaas kunnen we geen nieuwe verzoeken om sponsoring steunen, maar we wensen je veel succes!
Quorn-producten zijn in een aantal landen te koop. Klik hier om te ontdekken in welke landen precies. We hebben op dit moment geen plannen om naar andere landen uit te breiden.
Als je het product dat je zoekt niet kunt vinden, bekijk dan ons volledige productassortiment om te zien of het nog verkrijgbaar is. We breiden ons productassortiment continu uit, maar als het product niet op onze website staat, dan is het helaas niet meer verkrijgbaar. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals de voorkeur van de retailer en vraag van de klant.
Toen het in de jaren ’60 en ’70 werd ontwikkeld was Quorn mycoproteïne, het hoofdingrediënt in alle Quorn-producten, een nieuwe voedselbron. Om aan de vereisten van voedselregelgevers te voldoen, moesten een reeks diervoederproeven worden uitgevoerd om aan te tonen dat Quorn mycoproteïne geschikt was voor menselijke consumptie. Verschillende landen over de hele wereld hebben verschillende vereisten voor wettelijke goedkeuring en sinds 1995 zijn er geen verdere vereisten voor diervoederproeven.
Noch Quorn, noch Monde Nissin (de eigenaar van Quorn) zal proeven op dieren financiëren, uitvoeren of laten uitvoeren die niet expliciet door de wet zijn vereist.
Absoluut.
Quorn werd voor het eerst verkocht in het Verenigd Koninkrijk in 1985, en sindsdien werden meer dan 7 miljard maaltijden geserveerd in 20 verschillende landen. Quorn is goedgekeurd voor verkoop door enkele van 's werelds toonaangevende gezondheidsautoriteiten, zoals de US Food & Drug Administration (FDA), Health Canada (HC), de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), UK Food Standards Agency (FSA) en Food Safety Australia New Zealand (FSANZ).
Het zijn dus niet alleen wij, maar ook 's werelds toonaangevende regelgevende autoriteiten op het gebied van voedselveiligheid, die ervan overtuigd zijn dat Quorn veilig is. De enige die suggereert dat dit niet zo zou zijn, is een Amerikaanse website genaamd Centre for Science in the Public Interest (CSPI). We vinden het op zijn minst vreemd dat het CSPI – een organisatie die beweert zich in te zetten voor voedselveiligheid – tegen een reeks veilige producten zou zijn die een betere keuze en variatie bieden aan personen die de hoeveelheid vlees in hun eetpatroon willen verminderen. En het is vooral vreemd gezien de vele andere voedingsmiddelen die tegenwoordig op de markt zijn met bewezen hoge allergene eigenschappen, waarover het CSPI met geen woord rept. Neem nu soja. Volgens de Food Allergy Research & Education (FARE) is soja ""een van de meest voorkomende voedselallergieën, vooral bij baby's en kinderen"". Toch heeft het CSPI geen alarm geslagen en opgeroepen om sojaproducten uit de winkelrekken te halen, zoals bij Quorn. Dit is interessant, gezien de samenwerking van het CSPI met de American Soybean Association (ASA), die naar verluidt teruggaat tot 1991, en hun nogal vleiende berichtgeving over het ingrediënt in de afgelopen jaren. In 2014 was de oprichter van het CSPI, Michael Jacobson, een van de belangrijkste sprekers op een evenement dat werd gesponsord door de ASA. Het CSPI publiceerde later datzelfde jaar ook een gunstig rapport over soja. We denken dat het publiek zich terecht afvraagt of de motieven achter CSPI's langdurige campagne om Quorn in diskrediet te brengen zuiver op de graat zijn.
Hier kun je meer lezen over Michael Jacobson en het CSPI.
Bezoek onze speciale pagina voor meer informatie over ingrediënten en allergenen van Quorn.
NOG STEEDS HULP NODIG?
Vul gewoon het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.
U spreekt ons liever rechtstreeks?
Neem contact op met onze vriendelijke klantendienst via social media, mail of brief.
Social Media:
Klantendienst:
Customer Services,Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR