Skip to main content
  1. Home
  2. Bedrijf
  3. Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Wij vinden dat de wereld een duurzamere vorm van voeding nodig heeft, een dieet dat gezonder is voor de mens en vriendelijker voor de planeet. We vinden ook dat de buitensporige vleesconsumptie de belangrijkste oorzaak is van niet-duurzame diëten. Daarom beschouwen wij het bij Quorn Foods als onze taak om de wereld te voorzien van eiwitalternatieven voor vlees die gezonder en duurzamer zijn. We streven ernaar om de impact van onze activiteiten op het milieu zo klein mogelijk te houden, zodat niet alleen onze voeding duurzaam is, maar ook onze hele bedrijfspolitiek.

Dingen waar we trots op zijn

Hier zijn enkele van de dingen die we sinds 2012 hebben bereikt. We werken eraan om nog meer te doen en hebben onszelf grote doelen gesteld.

We hebben de CO2-voetafdruk van onze fabrieken gereduceerd met 16%

80% van ons verpakkingsmateriaal is nu recycleerbaar

We hebben ons waterverbruik verminderd met 21%

Love food hate waste

Houd van eten, niet van afval

Verspil niet, en wees niet gulzig, Zei mijn moeder altijd. Daarom is het een belangrijke missie voor ons om een steentje bij te dragen aan het probleem van de voedselverspilling:

  • We zijn lid van het WRAP’s Courtauld 2025-initiatief om afval en emissies met een vijfde te verminderen

  • We werken nauw samen met het WRAP om het verspillen van afval in onze toeleveringsketen en bij de consument te reduceren

Duurzaamheidsrapport

We hebben een nieuw duurzaamheidsrapport gepubliceerd. Kijk welke belangrijke ontwikkelingen en innovaties Quorn® helpen om nog duurzamer te werken.

Bekijk het rapport(This link opens in a new tab)