Recepten

Zelfgemaakte flespompoenbroodjes

Maak kennis met onze heerlijke variant op het klassieke worstenbroodje! Leer hoe je flespompoenbroodjes maakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt met behulp van ons recept. Perfect fingerfood voor tijdens de Feestdagen.

Voor 20

60 min

Een uitdaging

253 cal
(Per portie)

15 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300g Quorn Fijngehakt
  • 500g flespompoen, gepeld, ontpit en gesneden in grote stukken
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngehakte uien
  • 3 geplette teentjes look
  • 2 eetlepels gedroogde salie
  • Snuifje gemalen kruidnagel naar smaak
  • 50g geraspte vegetarische harde kaas
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • Gewone bloem voor bestuiving
  • 2 pakken bladerdeeg

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200oC/400oF/Gas stand 6.
  2. Verdeel de flespompoen evenredig in een bakblik en besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met chilivlokken en kruid af. Zorg ervoor dat al de pompoen goed is ingeolied alvorens hem gedurende 35 minuten zacht te bakken. Mix fijn met de blender gedurende 20 seconden.
  3. Verwarm ondertussen de resterende eetlepel olie in een pan en bak de uien 7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de look, salie en gemalen kruidnagel toe, laat nog 3 minuutjes bakken en zet opzij.
  4. Meng de pompoen met Quorn Fijngehakt, de kaas en de uienmix. Roer er de helft van het losgeklopt ei doorheen.
  5. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik, 20 cm breed, 45 cm lang en snij in twee.
  6. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopt ei. Plaats de vulling in het midden, vouw het deeg eroverheen en sluit af door de randen aan te drukken. Gebruik je vingers of druk aan met een vork om een mooie rand te maken.
  7. Snij in hapklare stukken. Bestrijk met losgeklopt ei en bak goudbruin in 20 tot 25 minuten.
  8. Serveertip: Dit recept kan ook gebruikt worden als hoofdmaaltijd. Vorm een pakje of streng en bak gedurende 30 minuten.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten