Recepten

Warme harissa-stoofschotel met kikkererwten en Quorn vegetarische stukjes

Geaccentueerd met pikante harissasaus is deze lekkere stoofschotel van aubergine, rode paprika en Quorn vegetarische stukjes echt hartverwarmende winterkost. Je besprenkelt hem met zelfgemaakte tahini en dient hem op met knapperig brood. Ronduit onweerstaanbaar.

Voor 6

45 min

Kost wat moeite

476 cal
(Per portie)

19 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

Stoofpot:
  • 1 pak (200 gr.) Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 1 gehakte rode peper
  • 2 kleine aubergines van 650 g, gehakt in blokjes van 2 cm
  • 3 geplette lookteentjes
  • ½ koffielepel zout
  • 4 koffielepels harissapasta
  • 1 blik van 400 gr. tomatenblokjes
  • 250 ml gezeefde, gepureerde tomaten (passata)
  • 125 ml groentebouillon
  • 1 blik van 400 gr. kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 70 gr. feta, verkruimeld
  • 35 gr. gebakken pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
Tahinisaus:
  • 2 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 1 snuifje zout
  • 1 snede knapperig brood bij het opdienen

Recept

Stoofschotel:

  1. Verwarm de olie in een grote sauspan op een matig warm vuur. Bak de ui, de rode peper, de aubergines, de look en het zout samen, 10 minuten of tot alles zacht wordt.
  2. Roer er de Quorn vegetarische stukjes en de harissa door. Kook 3 minuten al roerend, tot alles goed bedekt is. Roer er dan de tomatenblokjes, de groentebouillon, de tomatenpassata en de kikkererwten onder en laat alles sudderen op een matig warm vuur. Laat 20 tot 25 minuten doorsudderen, of tot de groenten zacht zijn en de saus ingedikt is.

Tahinisaus:

  1. Klop ondertussen de tahini, de citroensap, het water en het zout door elkaar tot alles zacht is.
  2. Om op te dienen verdeel je de stoofschotel over 6 kommetjes, besprenkel je hem met de tahinisaus en versier je hem met de feta, pijnboompitten en koriander.

Chefs tip

Je kan er ook warm pitabrood of couscous bij serveren.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten