Loading
Recepten

Warme en pittige couscoussalade met vegetarische Quorn Filets

Stukjes Quorn Filets in een zoete en pittige saus geserveerd op een bedje van zachte couscous vermengd met geroosterde pompoen, paprika en pruimtomaatjes. Gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, lente-uitjes en koriander.

Voor 2

60 min

Een uitdaging

304 cal
(Per portie)

11,4 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

Saus
  • 2 Quorn vegetarische filets
  • ½ eetlepel plantaardige olie
  • ¼ koffielepel pikante chilipoeder
  • ¼ koffielepel kaneel
  • ¼ koffielepel gemalen gember
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 40 ml ananassap
  • 1 koffielepel mangochutney
Salade
  • ¼ pompoen gesneden in blokjes van 3 cm x 3 cm
  • ½ gele paprika, ontpit en in reepjes
  • 80 g kerstomaatjes
  • ½ koffielepel olijfolie
  • 60 g couscous
  • 100 ml kokend water
  • 10 gr geroosterde pijnboompitten
  • 2 lente-uitjes, in schijfjes gesneden
  • ¼ limoensap
  • Vers gesneden koriander

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200° C/gasstand 6.
  2. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem, voeg de chili, kaneel en gember toe en bak gedurende 1 minuut. Verminder het vuur, voeg de bruine suiker toe en bak verder gedurende 30 seconden.
  3. Voeg het ananassap en de mangochutney toe, breng het aan de kook en laat het 15 minuten sudderen tot het dik is geworden.
  4. Leg de Quorn Filets op een bakplaat en giet de saus erover.
  5. Bak gedurende 10-12 minuten of tot de temperatuur is bereikt. Neem uit de oven en trek de Filets met twee vorken in reepjes. Hou ze warm als je warm serveert.
  6. Leg de pompoen, paprika en pruimtomaatjes op een tweede bakplaat. Besprenkel met olie en bak gedurende 25-30 minuten tot alles goudbruin en gaar is.
  7. Breng ondertussen in een grote pan het water aan de kook. Voeg de couscous toe, haal van het vuur en dek af. Laat gedurende 10 minuten rusten.
  8. Roer de groenten door de zachte couscous en besprenkel met olijfolie en vers limoensap.
  9. Leg de reepjes Filet op de salade. Strooi de geroosterde pijnboompitten, koriander en lente-uitjes erover en serveer warm of koud.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten