Loading
Recepten

Vegetarische kerstrolletjes

Met deze vegetarische feesttopper verras je familie en vrienden keer op keer. Droge cider, paddenstoelen en kastanjes creëren een grootse winterklassieker boordevol smaak.

Voor 4

45 min

Kost wat moeite

637 cal
(Per portie)

34 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 200g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 125g paddenstoelen, gewassen en in stukjes gesneden
  • 100g kastanjes, in grove stukken gehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse salie
  • 440ml droge cider
  • 100ml slagroom
  • 2 theelepels maïzena opgelost in 2 eetlepels koud water
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 400g bladerdeeg (klaar voor gebruik)
  • 1 losgeklopt ei om het deeg te glazuren

Recept

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de ui tot hij zacht is. Voeg de paddenstoelen en de look toe en laat 2-3 minuten verder bakken.
  2. Voeg de salie en de cider toe, breng aan de kook en laat 5-10 sudderen tot de vloeistof tot de helft is gereduceerd. Roer er de Vegetarische Stukjes, de kastanjes en room doorheen. Voeg de maïzena toe en roer tot de saus indikt. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet 30 minuten in de frigo.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C/400°F/Gas stand 6.
  4. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik en schik de Quorn Stukjes met een lepel in het midden. Vouw het deeg over de mengeling tot een rol. Druk de rand van het deeg stevig aan en vouw de zijkanten naar binnen om de rol af te sluiten. Bestrijk gul met losgeklopt ei, plaats de rol op een ingevette bakplaat in het midden van de oven en bak in 30-35 minuten goudbruin.
  5. Serveer met seizoensgroenten.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten