Loading
Recepten

Recept voor Vegetarische Filets met Dragon in Vermouth

Geniet van dit winters opwarmertje vol kruiden, met vegetarische Quorn-filets, prei en paddenstoelen, gekruid met peterselie, dragon en een scheutje witte Vermouth.

Voor 4

25 min

Kost wat moeite

308 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 4 Quorn vegetarische filets
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 prei, in kleine stukjes gesneden
  • 100g paddenstoelen, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel vers gehakte dragon of 1 theelepel gedroogde dragon
  • 100ml witte Vermouth
  • 300ml warme groentebouillon
  • 200ml slagroom (volle of halfvolle)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Recept

  1. Bak de Quorn filets in een bakpan met 1 eetlepel olie gedurende 5 à 6 minuten of tot ze goudbruin zijn aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg even opzij.
  2. Voeg de olie toe en bak de prei gedurende 3-4 minuten of tot ze zacht is. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat koken gedurende 2 minuten.
  3. Voeg de filets toe in de pan en voeg de dragon en de Vermouth toe. Laat gedurende 4 à 5 minuten sudderen tot alles gereduceerd is tot de helft. Voeg de bouillon toe en laat sudderen gedurende 5 minuten. Kruid af.
  4. Voeg de slagroom toe en dien op met de verse peterselie, verse groenten, aardappelen of rijst.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten