Recepten
Recept voor Vegetarische Filets met Dragon in Vermouth
Geniet van dit winters opwarmertje vol kruiden, met vegetarische Quorn-filets, prei en paddenstoelen, gekruid met peterselie, dragon en een scheutje witte Vermouth.
Voor 4
25 min
Kost wat moeite
308 cal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische filets
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 4 Quorn vegetarische filets
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 prei, in kleine stukjes gesneden
- 100g paddenstoelen, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel vers gehakte dragon of 1 theelepel gedroogde dragon
- 100ml witte Vermouth
- 300ml warme groentebouillon
- 200ml slagroom (volle of halfvolle)
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
Recept
- Bak de Quorn filets in een bakpan met 1 eetlepel olie gedurende 5 à 6 minuten of tot ze goudbruin zijn aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg even opzij.
- Voeg de olie toe en bak de prei gedurende 3-4 minuten of tot ze zacht is. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat koken gedurende 2 minuten.
- Voeg de filets toe in de pan en voeg de dragon en de Vermouth toe. Laat gedurende 4 à 5 minuten sudderen tot alles gereduceerd is tot de helft. Voeg de bouillon toe en laat sudderen gedurende 5 minuten. Kruid af.
- Voeg de slagroom toe en dien op met de verse peterselie, verse groenten, aardappelen of rijst.