Recepten
Vegetarische curry hotpot met Quorn Fijngehakt
Bereid een exotische vegetarische curry hotpot met Quorn Vegetarisch Fijngehakt voor je lunch of avondeten. Bereid in slechts 30 minuten 4-6 schaaltjes zilvervliesrijst en een frisse salade met munt & komkommer.
Voor 4
30 min
Makkelijk
726 cal
(Per portie)
10 g of vet
24 g of fibre
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt
Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
Voor de curry- 200g Quorn vegetarisch fijngehakt
- 3 middelgrote zoete aardappelen
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 400g kikkererwten
- 400g adukibonen
- 400g tomaten in stukjes
- 2 handen gewassen spinazie
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Caloriearme bakspray
- 150g zilvervliesrijst
- Yoghurt met verse munt
- Schijfje citroen voor elk schaaltje
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui
- Scheutje olijfolie
- Snufje zout
- 1/2 limoen - geperst
- Handvol muntblaadjes
Recept
Voor de curry
- Spuit de caloriearme bakspray in een pan (of verhit olie of boter op middelhoog vuur) & voeg 1 gesneden ui toe.
- Voeg na 2 minuten 1 theelepel komijn, mosterdpoeder, kurkuma, garam masala en chillipoeder toe.
- Laat het geheel nog 2 minuten koken en roer ondertussen om het aroma van de kruiden vrij te laten komen.
- Voeg 1 blikje tomaten in stukjes en een blikje kikkererwten inclusief het vocht toe.
- Schil daarnaast 3 zoete aardappelen en snij deze in blokjes.
- Doe de aardappels in de pan met 1 handvol gewassen spinazie.
- Meng het geheel en roer af en toe gedurende 5 minuten.
- Voeg een Quorn fijngehakt toe en laat de pan 15 minuten zachtjes sudderen.
- Als de zoete aardappelen zacht zijn, voeg dan een blikje adukibonen (in hun vocht) toe en nog een handvol gewassen spinazie.
- Laat dit gedurende 5 minuten sudderen.
Serveer dit met zilvervliesrijst, yoghurt met verse munt en een schijfje citroen.
Voor de salade
- Snij 1 komkommer en een halve rode ui in dunnen schijfjes en doe dit in een kom.
- Voeg een scheutje olijfollie en een snufje zout toe.
- Pers de halve limoen uit en voeg een paar blaadjes verse munt toe.
- Goed mengen.