Loading
Recepten

Vegan Nugget Bowl

Deze schotel met Quorn Vegan Nuggets is in een oogwenk klaar. Je mengt gewoon onze Vegan Nuggets met verse groene groenten en wintergroenten en serveert hem met onze heerlijke tomatendip.

Voor 4

30 min

Makkelijk

453 cal
(Per portie)

13 g of vet

Veganistisch

Gemaakt met Quorn vegan nuggets

Ingrediënten

  • 200 gr Quorn vegan nuggets
  • 600 gr gemengde wintergroenten (zoals aardappelen, pastinaak en wortelen)
  • 200 edamamebonen (Japanse jonge sojabonen)
  • 100 gr verse spinazie
  • Zout
  • Peper
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel olie
Saus
  • 2½ eetlepels maïszetmeel
  • 4 eetlepels rijst- of wittewijnazijn
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel zout

Recept

  1. Snijd de groenten in reepjes, meng er de olie onder en zet ze 20 minuten in de oven op 200°. Meng ze regelmatig opnieuw zodat ze niet aanbranden. Kruid ze met peper en zout.
  2. Bak de Vegan Nuggets volgens de richtlijnen op de verpakking.
  3. Dipsaus: Kook alle ingrediënten in een sauspan. Los het maïszetmeel op in een beetje water en giet het in de saus. Laat nog een minuutje koken en dan dan afkoelen.
  4. Leg de nuggets, de geroosterde wintergroenten, de edamamebonen en de spinazie in laagjes op een schotel. Giet er de saus over en dien op.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten