Recepten

Traybake met Quorn fish-free sticks en kleurrijke groenten

Je verwacht het niet, maar dit recept met ‘vissticks’ van Quorn is zelfs helemaal vegan. Je proeft het verschil bijna niet! Met deze kleurrijke traybake krijg je iedereen aan tafel. Eet smakelijk!

Voor 4

30 min

Makkelijk

293 cal
(Per portie)

Veganistisch

Gemaakt met Quorn Fish-Free Sticks

Bron van vezels
Geen soja
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 600g wortels (in alle kleuren van de regenboog)
  • 500g krieltjes
  • 350g groene asperges
  • 200g Quorn Fish-Free Sticks
  • 5g bieslook, fijngesneden
  • 5g dille, fijngesneden
  • 200ml sojayoghurt, ongezoet
  • 3 tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 citroen, alleen het sap
  • zout en peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor tot 225C.
  2. Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges, halveer grotere krieltjes en verwijder de schil van de wortels.
  3. Verdeel de wortels en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de geroosterde groenten uit de oven en verdeel ook de fish-free sticks en groene asperges over de bakplaat. Zet dit nog 15 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de plantaardige yoghurt-kruidendressing door de sojayoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar te roeren. Voeg de fijngesneden bieslook en dille toe, proef en breng de yoghurt-kruidendressing op smaak met zout en peper.
  5. Haal de traybake met groenten en fish-free sticks uit de oven en serveer met de plantaardige yoghurt-kruidendressing.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten