Recepten
Thaise Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes
Ons heerlijke gezonde recept voor Thaise noedelsoep, gemaakt met vegetarische Quorn-blokjes, smelt zo op de tong dat je het steeds opnieuw zal willen maken.
Voor 4
40 min
Kost wat moeite
99 cal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn vegetarische stukjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 200 ml kokosmelk
- 900 ml groentebouillon
- 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 100 g babymais, gesneden
- 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
- 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
Recept
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.
- Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Vegetarische Stukjes. Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.
TIP: Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.
Geschikt om thuis in te vriezen.