Loading
Recepten

Thaise Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes

Ons heerlijke gezonde recept voor Thaise noedelsoep, gemaakt met vegetarische Quorn-blokjes, smelt zo op de tong dat je het steeds opnieuw zal willen maken.

Voor 4

40 min

Kost wat moeite

99 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 900 ml groentebouillon
  • 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 100 g babymais, gesneden
  • 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
  • 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Recept

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Vegetarische Stukjes. Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  5. Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.

TIP: Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.

Geschikt om thuis in te vriezen.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten