Recepten

Thaise Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes

Ons heerlijke gezonde recept voor Thaise noedelsoep, gemaakt met vegetarische Quorn-blokjes, smelt zo op de tong dat je het steeds opnieuw zal willen maken.

40 min

Kost wat moeite

99 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 900 ml groentebouillon
  • 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 100 g babymais, gesneden
  • 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
  • 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Recept

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Vegetarische Stukjes. Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  5. Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.

TIP: Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.

Geschikt om thuis in te vriezen.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten