Recepten

Stoofpot met Quorn Vegetarische Stukjes

Haal een vleugje van het rijke zuidwesten van Amerika in huis met deze lekker vullende jachtschotel. Zoete aardappelen, rijst, salsa, bruine bonen laat je zachtjes stoven met Quorn-blokjes en cayennepeper om het extra lekker te maken. Dit wordt beslist een familietopper!

Voor 4

50 min

Makkelijk

435 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarische stukjes
  • 180 g ongekookte rijst met lange korrel, gespoeld in koud water
  • 200 g salsasaus uit een potje
  • 150 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml groentebouillon
  • Een snufje cayennepeper
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
  • 100 g kaas, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Recept

  1. Doe de rijst, salsa, zoete aardappels, kidneybonen en bouillon in een grote pan. Meng alles goed door elkaar en kook op middelhoog vuur.
  2. Breng al roerend aan de kook en zet dan het vuur laag en laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren.
  3. Roer de Quorn Vegetarische Stukjes en de cayennepeper erdoor, breng weer aan de kook en laat nog 15 minuten doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg zout en peper naar smaak toe en maak het mengsel los met een vork; de rijst moet zacht zijn en de aardappels gaar. Roer de gehakte koriander erdoor. Bestooi met de geraspte kaas en doe de deksel op de pan om de kaas te laten smelten. Bestrooi vlak voor het serveren met de gesneden lente-uitjes.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten