Recepten

Spiesjes met Quorn Worstjes en Vegetarische Stukjes

Probeer onze heerlijke gemarineerde spiesjes met een smaakvolle tahini saus. Een perfecte maaltijd om te delen.

Voor 4

25 min

Kost wat moeite

571 cal
(Per portie)

45 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolata’s

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn Vegetarische Chipolata Worstjes (180g)
  • 1 pak Quorn Vegetarische Stukjes (200g)
  • 1 zak gemenge sla
  • zout
  • peper
Voor de marinade:
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroenschil
  • 1 uitgeperste citroen
Voor de dipsaus:
  • 4 eetlepels tahini
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel water
  • 2 theelepels stukjes pompoenzaden
  • snufje paprikapoeder

Recept

  1. Snijd de worstjes in stukken en marineer deze met de vegetarische stukjes gedurende een uur. Meng de olie, de citroenshchil en het citroensap in een kom om de marinade te maken. Snijd de knoflook en voeg deze ook toe. Leg de gesneden worstjes en vegetarische stukjes in het mengsel, bedek het met folie en laat dit een uur in de koelkast staan.
  2. Meng de tahini, het citroensap en het water totdat het geheel glad is. Plet de pompoenzaden tot stukjes en meng ze in de saus. Besprenkel met paprikapoeder.
  3. Rijg de worstjes en stukjes na het marineren om en om aan spiesjes. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en gril 15 minuten of totdat ze volledig gebakken en goudkleurig zijn.
  4. Serveer de spiesjes op een bedje van gemengde sla en garneer met de citroenschil.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten