Loading
Recepten

Recept voor Oosterse Salade met Mango en Thaise Currysaus

Probeer dit gezonde recept van Thaise salade: gemarineerde Quorn-blokjes zonder vlees in een slaatje van groene bonen, paprika, chili en mango.

Voor 4

10 min

Makkelijk

479 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 175g Quorn™ stukjes
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 100g sperziebonen, in stukjes
  • 200g Chinese kool, in reepjes
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 kleine mango, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse koriander,fijngehakt
  • 100g gemengde jonge sla
  • 2 theelepels olie + zout
Voor de dressing:
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 theelepels olie

Recept

  1. Vermeng in een kom de rode currypasta met 1 eetlepel water. Doe de Quorn™ Stukjes erdoorheen. Laat het ca. 10 minuten marineren.
  2. Kook de sperziebonen in kokend water en wat zout gedurende 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak een dressing van het citroensap en de citroenzeste, knoflook, gember, sojasaus en olie. Doe de kool, sperziebonen, paprika, tomaat, mango en de helft van de koriander erdoor.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn™ Stukjes in ca. 5 minuten knapperig bruin. Voeg zout naar smaak toe. Meng de Quorn™ Stukjes door de salade.
  5. Verdeel de sla over twee borden en doe de Thaise salade met Quorn™ erop. Strooi de rest van de koriander erover.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten