Recepten
Recept voor Oosterse Salade met Mango en Thaise Currysaus
Probeer dit gezonde recept van Thaise salade: gemarineerde Quorn-blokjes zonder vlees in een slaatje van groene bonen, paprika, chili en mango.
Voor 4
10 min
Makkelijk
479 cal
(Per portie)
11 g of fibre
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 175g Quorn™ stukjes
- 1 eetlepel Thaise rode currypasta
- 100g sperziebonen, in stukjes
- 200g Chinese kool, in reepjes
- 1 kleine rode paprika, in reepjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 kleine mango, in kleine blokjes
- 2 eetlepels verse koriander,fijngehakt
- 100g gemengde jonge sla
- 2 theelepels olie + zout
- sap en zeste van 1 citroen
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 theelepels olie
Recept
- Vermeng in een kom de rode currypasta met 1 eetlepel water. Doe de Quorn™ Stukjes erdoorheen. Laat het ca. 10 minuten marineren.
- Kook de sperziebonen in kokend water en wat zout gedurende 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Maak een dressing van het citroensap en de citroenzeste, knoflook, gember, sojasaus en olie. Doe de kool, sperziebonen, paprika, tomaat, mango en de helft van de koriander erdoor.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn™ Stukjes in ca. 5 minuten knapperig bruin. Voeg zout naar smaak toe. Meng de Quorn™ Stukjes door de salade.
- Verdeel de sla over twee borden en doe de Thaise salade met Quorn™ erop. Strooi de rest van de koriander erover.