Loading
Recepten

Griekse Salade

Probeer deze gezonde versie van een Grieks slaatje met feta en Quorn-blokjes met weinig verzadigde vetten. Een lichte, lekkere snack – ontdek hoe je dit laagcalorisch slaatje kan maken met Quorn.

Voor 4

7 min

Makkelijk

425 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 175g Quorn vegetarische stukjes
  • 8 flensjes
  • 250g spinazie
  • 4 eetlepels soja room
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • kerriepoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout
  • (frisse salade)

Recept

  1. Pel en snipper de ui en de look fijn en bak ze in een pan. Neem de helft uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg bij de andere helft look, ui, olie en de gewassen spinazie bij. Dek af.
  3. Laat op hevig vuur 1 minuut garen.
  4. Roer om en dek opnieuw af.
  5. Giet dan in een vergiet om het overtollige vocht te verwijderen.
  6. Giet de spinazie in een schotel en meng er room onder. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  7. Bak ondertussen de Quorn Stukjes goudgeel in 1 eetlepel olie.
  8. Voeg bij de spinazie en meng er de kaas bij.
  9. Verdeel over de flensjes en schik de rolletjes in een ovenschotel.
  10. Druppel er de rest van de olie over en schuif 4 minuten in een goed voorverwarmde oven.
  11. Dien warm op met een frisse sla

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten