Recepten
Romige soep van kokosnoot en walnootpulp met Quorn vegan filets
Deze veganistische soep is geïnspireerd door de Thaise keuken. Ze is verrijkt met citroengras, kokosnoot en opwarmende gember en ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd.
Voor 4
50 min
Makkelijk
415 cal
(Per portie)
23 g of vet
Gemaakt met Quorn vegan filets
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 1 pack (250 gr.) Quorn vegan filets
- 2 eetlepels kokosolie
- pulp van walnoten, gepeld en gehakt (700 gr.)
- 1 gehakte ui
- 1 eetlepel gehakte gember
- 1 eetlepel gehakt citroengras
- 2 geplette lookteentjes
- 1/2 tsp each salt and pepper
- 750 ml groentebouillon
- 1 koffielepel sojasaus
- 1 koffielepel bruine suiker
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 1 eetlepel citroensap
- schil van ½ limoen
- 2 kaffirlimoenblaadjes
- 120 gr. geroosterde pindanoten
- ¼ kop fijngehakte, verse koriander
- 2 eetlepels pikante srirachasaus
Recept
- Verwarm de olie in een middelgrote sauspan op een halfhoog vuur. Kook de walnotenpulp, de ui, de gember, het citroengras, de look, het zout en de peper 5 tot 7 minuten lang tot alles begint zacht te worden. Roer er de bouillon, de sojasaus en de bruine suiker door en breng alles aan de kook. Verminder het vuur tot halflaag en laat sudderen gedurende 15 tot 20 minuten of tot de pulp zeer zacht is geworden. Pureer dan alles met de handmixer of de keukenblender tot het smeuïg wordt.
- Roer er de kokosmelk en het limoensap door en laat het zachtjes sudderen. Roer ten slotte de in schijven gesneden Quorn vegan filets erdoor en laat 12 minuten verder sudderen.
- Giet alles in 4 kommen en strooi er de pindanoten, koriander en sriracha over.
Chefs tip
Vervang de pindanoten door cashewnoten.