Loading
Recepten

Risotto van parelgort met Quorn Vegetarische Stukjes

Maak je klaar voor een smaakfestijn! Babypruimtomaten, geraspte stukjes limoenschil, look, paprika, gehakte peterselie, spinazie en goudgebakken Quorn-blokjes, opgediend op een bedje van perfect gekookte parelgort en overgoten met een heerlijk romige dipsaus van yoghurt en munt. Dit wordt smullen voor het hele gezin. Rijkelijk, overdadig en oh zo lekker.

Voor 4

25 min

Kost wat moeite

469 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • ½ rode peper, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 g parelgort
  • 600 ml het groentebouillon
  • 100 g pomodorini of cherrytomaatjes
  • 100 g spinazie
  • Geraspte schil van een ½ citroen
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Recept

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de sjalotjes en de rode peper zachtjes 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook en paprikapoeder erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  2. Voeg de parelgort en de hete bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 20 minuten koken tot de parelgort gaar is en de bouillon helemaal is opgenomen en verdampt.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel plantaardige olie in een hapjespan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 5-6 minuten goed door tot ze gaar zij. Houd ze warm tot je ze nodig hebt.
  4. Snijd de tomaten doormidden, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olie. Bak ze 8-10 minuten tot ze lichtjes beginnen te bruinen.
  5. Roer de geroosterde tomaatjes, geraspte citroen en peterselie door de risotto, verdeel over twee borden en schep daar de Quorn Vegetarische Stukjes op.

Chefs tip

Maak je Quorn Risotto nog gevulder door er een paar handjes spinazie doorheen te roeren, vlak voor het einde van de kooktijd.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten