Recepten
Quorn Zoete Aardappels gevuld met Vegetarische Chili con Carne
Combineer een heerlijke chili van Quorn-fijngehakt met zoete aardappel, een winnend team!
Voor 4
45 min
Makkelijk
420 cal
(Per portie)
5 g of vet
Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt
Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 170 g Quorn vegetarisch fijngehakt
- 4 zoete aardappels, gewassen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, in stukjes
- 2 gepelde knoflookteentjes, fijngesneden
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 60 g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 60 g kievitsbonen, afgespoeld en uitgelekt
- 60 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 160 g zure room
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
- Maak de Quorn Chili con Carne: verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het Quorn Fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten. Voeg de tomaten, de rode paprika's en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert.
- Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep Quorn Vegetarische Chili con Carne en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.