Recepten

Quorn Zoete Aardappels gevuld met Vegetarische Chili con Carne 

Combineer een heerlijke chili van Quorn-fijngehakt met zoete aardappel, een winnend team!

Voor 4

45 min

Makkelijk

420 cal
(Per portie)

5 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 170 g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 4 zoete aardappels, gewassen
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 gepelde knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 60 g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 g kievitsbonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 160 g zure room
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
  3. Maak de Quorn Chili con Carne: verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het Quorn Fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten. Voeg de tomaten, de rode paprika's en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert.
  4. Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep Quorn Vegetarische Chili con Carne en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten