Recepten

Quorn Worsten met linzen

Dit is gezond comfortfood waar heel je familie van zal smullen! Probeer dit (hart)verwarmende recept eens met Quorn-worsten en je krijgt een vegetarisch maal vol lekkers.

Voor 2

40 min

Makkelijk

529 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolata’s

Ingrediënten

  • 4 Quorn Worsten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 seldersteel, fijngesneden
  • 2 geplette teentjes look
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 100 g groene linzen, gespoeld
  • 2 takjes tijm, ontdaan van de blaadjes
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml groentebouillon, 300 ml als je geen witte wijn gebruikt

Recept

  1. Zet een middelgrote sauspan op een medium vuur. Voeg de olie toe, vervolgens de ui en de selder en fruit aan tot alles zacht is. Voeg de look en chilivlokken toe, vervolgens de linzen, de tijmblaadjes en de witte wijn, als je ‘m gebruikt. Roer tot de wijn verdampt is. Voeg de bouillon toe en kook gedurende 15 min. tot de linzen beetgaar zijn.
  2. Bak de worsten volgens de richtlijnen op het pack.
  3. Serveer de worsten op een bed van linzen.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten