Recepten

Quorn Vegetarische Chipolata's met conchiglioni gevuld met spinazie

Met dit avondeten maak je iedereen blij. Zet de pan gezellig op tafel voor een hartig en heerlijk familiediner. Het kan zelfs van tevoren klaargemaakt worden, zodat je het de dag erna alleen maar in de oven hoeft te schuiven.

Voor 4

45 min

Kost wat moeite

485 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolata’s

Ingrediënten

  • 6 Quorn vegetarische chipolata’s, in stukjes gesneden
  • 200 g conchiglioni-pasta
  • 75 g spinaziebladeren, grof gesneden
  • 100 g mascarpone light
  • Een beetje olijfolie
  • 1 rode ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 500 g passata
  • 100 ml groentebouillon
  • 50 g vegetarische mozzarella, in stukjes gescheurd
  • Zout en peper
  • Basilicumbladeren ter garnering

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht)/ 200°C/400°F/gasstand 6.
  2. Breng een grote pan met gezout water aan de kook. Voeg de pasta toe en laat deze 10 minuten koken, of tot het gaar is. Giet af en spoel de pasta af onder koud water om af te koelen.
  3. Meng de stukjes Quorn vegetarische chipolata’s, spinazie en mascarpone in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de pastaschelpen met de vulling en zet deze even opzij.
  5. Verhit een scheutje olie in ovenbestendige koekenpan van ongeveer 28 cm op middelhoog vuur.
  6. Voeg de ui toe en bak 3 minuten.
  7. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
  9. Voeg de passata en groentebouillon toe, breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur af en breng het op smaak.
  10. Leg de gevulde pastaschelpen bovenop de tomatensaus en bak het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  11. Verspreid de gescheurde mozzarella over het geheel en zet de pan weer 5 minuten in de oven.
  12. Garneer met basilicumbladeren en serveer.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten