Recepten
Quorn Vegetarische Chipolata Worsten Quesadilla
Trakteer jezelf op een verrukkelijk begin van de dag met deze overheerlijke ontbijtquesadilla met Quorn-worsten. Deze Mexicaanse topper is omhuld in een zachte tortilla en gevuld met smakelijke kaas, heerlijk goudbruin gebakken Quorn-worsten en eitjes, allemaal overgoten met een subtiele toets van gerookte paprika. Een onklopbaar ontbijt voor kampioenen.
Tip: Vervang de lente-uitjes door tomatenpartjes en gesneden bieslook.
Voor 4
30 min
Kost wat moeite
586 cal
(Per portie)
34 g of vet
Gemaakt met Quorn vegetarische chipolata’s
Ingrediënten
- 6 Quorn Vegetarische Chipolata Worsten in hapklare stukken
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 6 eieren
- 2 eetlepels melk
- Versgemalen zout en zwarte peper
- 25 g boter
- 125 g geraspte kaas
- 1 bosje lente-ui, fijngehakt
- 4 bloemtortilla’s
- Een beetje paprikapoeder
Recept
- Verhit de olie in een grote bakpan en bak de worsten 5-6 min. tot ze goudbruin en goed heet zijn.
- Klop de eieren en voeg de melk en kruiden toe. Verwarm de boter in een grote antikleefpan, voeg de eieren toe en roer voortdurend tot de eieren bijna roerei zijn. Voeg de kaas, lente-ui en Quorn Chipolata Worsten toe.
- Verwarm een grote bakpan en leg een tortilla in de pan. Schik een kwart van het roereimengsel over één helft van de tortilla. Vouw de tortilla dicht en druk plat met een spatel. Draai de tortilla om en bak verder tot de tortilla krokant en goudgebakken is.
- Om te serveren: haal de quesadilla uit de pan en snij in twee. Wikkel in vetvrij papier en hou warm. Herhaal met de andere tortilla’s. Besprenkel met paprikapoeder en serveer met een schijfje verse limoen.