Loading
Recepten

Quorn Thaise Groene Curry

Een heerlijk, geurig en voedzaam recept van Thaise groene curry, gemaakt met Quorn-blokjes.

Voor 4

40 min

Kost wat moeite

250 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarische stukjes (ontdooid indien bevroren)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 groene chili, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g kokosmelk uit blik
  • 125 g babymais, geblancheerd
  • 125 g sperziebonen, gebroken en geblancheerd
  • 1 bos verse asperges, in korte stukken gesneden en geblancheerd
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in dunne reepjes gesneden
  • 125 g paksoi, in losse bladeren en gewassen
  • 1 eetlepel limoensap
  • Een bosje verse koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in zeer dunne reepjes gesneden

Recept

  1. Marineer de Quorn Vegetarische Stukjes 30 minuten in de lichte sojasaus.
  2. Verhit de olie in een wok, voeg de groene Thaise currypasta toe en fruit 2 minuten onder continu roeren.
  3. Voeg de sjalotjes, chili en knoflook toe en roerbak 2 minuten. Roer de gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes erdoor en bak 1 minuut.
  4. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de geblancheerde babymais, sperziebonen, asperges, courgettes en rode peper erbij. Laat 3-4 minuten koken op middelhoog vuur en roer continu. Voeg de paksoi toe en dek de pan af met een deksel en stoom de bladeren in 1 minuut zacht. Roer het verse limoensap erdoor en de helft van de fijngehakte koriander.
  5. Garneer de curry met de rest van de koriander en de lente-uitjes. Serveer met Thaise jasmijnrijst.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten