Recepten
Quorn Thaise Groene Curry
Een heerlijk, geurig en voedzaam recept van Thaise groene curry, gemaakt met Quorn-blokjes.
Voor 4
40 min
Kost wat moeite
250 cal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn vegetarische stukjes (ontdooid indien bevroren)
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1-2 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 groene chili, zonder zaadjes en fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 400 g kokosmelk uit blik
- 125 g babymais, geblancheerd
- 125 g sperziebonen, gebroken en geblancheerd
- 1 bos verse asperges, in korte stukken gesneden en geblancheerd
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in dunne reepjes gesneden
- 125 g paksoi, in losse bladeren en gewassen
- 1 eetlepel limoensap
- Een bosje verse koriander, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in zeer dunne reepjes gesneden
Recept
- Marineer de Quorn Vegetarische Stukjes 30 minuten in de lichte sojasaus.
- Verhit de olie in een wok, voeg de groene Thaise currypasta toe en fruit 2 minuten onder continu roeren.
- Voeg de sjalotjes, chili en knoflook toe en roerbak 2 minuten. Roer de gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes erdoor en bak 1 minuut.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de geblancheerde babymais, sperziebonen, asperges, courgettes en rode peper erbij. Laat 3-4 minuten koken op middelhoog vuur en roer continu. Voeg de paksoi toe en dek de pan af met een deksel en stoom de bladeren in 1 minuut zacht. Roer het verse limoensap erdoor en de helft van de fijngehakte koriander.
- Garneer de curry met de rest van de koriander en de lente-uitjes. Serveer met Thaise jasmijnrijst.