Loading
Recepten

Quorn Stoofpotje Met Worst En Bonen

Geniet van een gezonde variatie op een favoriet gezinsgerecht: stoofpotje met worst en bonen. De perfecte combinatie van gerookte paprika en zoete honing pleziert zowel de zoete als zoute smaakpapillen. Dit gerecht zit bovendien vol gezonde bonen en lekkere worsten, overgoten met een heerlijke tomatensaus met look en roosmarijn. Perfect om je versgebakken brood in te dippen.

Voor 4

45 min

Makkelijk

420 cal
(Per portie)

17 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische worsten

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn vegetarische worsten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 gesneden uien
  • 3 selderstengels, gesneden in eetklare stukjes
  • 2 lookteentjes
  • 1 takje roosmarijn, grof gehakt
  • 1 rode peper, ontdaan van de zaadjes en gesneden red pepper – deseeded and sliced
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 blik borlottibonen
  • 3 eetlepels rode linzen
  • 1 blik kerstomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 g boerenkool

Recept

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote ovenschaal. Bak de Quorn worsten bruin en neem ze uit de ovenschaal.
  2. Verwarm de rest van de olie en bak de ui, selder, look, peper en roosmarijn 5 tot 7 minuten op een middelmatig vuur tot ze zacht zijn.
  3. Voeg er de tomatenpuree en de gerookte paprika aan toe en laat nog 3 minuten verder sudderen.
  4. Roer er de bonen, de linzen, honing en bouillon onder, breng alles tot het kookpunt, verlaag dan het vuur en laat het nog 15 minuten sudderen. Doe er de worsten bij en laat nog 10 minuten sudderen.
  5. Roer er net voor het serveren de boerenkool onder. Verdeel het gerecht over de eetkommen en serveer er versgebakken brood bij.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten