Recepten

Quorn Lenteburgers

Een Quorn vegetarische Southern Style burgers met pesto van doperwtjes en munt, spinazie en avocadosalsa, geserveerd met zelfgemaakte frietjes van zoete aardappel.

Voor 2

55 min

Makkelijk

728 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische Southern Style burgers

Ingrediënten

  • 2 Quorn vegetarische Southern Style burgers
  • 215 g doperwtjes, geblancheerd
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el amandelboter
  • 1 el voedingsgist (optioneel)
  • 1 el munt, fijngehakt
  • ½ el olijfolie
  • ½ el citroensap
  • zout en peper
  • 300 g zoete aardappel, in julienne gesneden
  • 21 g bloem
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 125 g avocado, in blokjes gesneden
  • 63 g babykomkommer, gehakt
  • 23 g middelgrote rode ui, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 2 burgerbroodjes met sesam
  • 13 g babyspinazie

Recept

  1. Mix de doperwtjes, knoflook, amandelboter, voedingsgist, munt, olijfolie en citroensap in een keukenmachine tot een grove pesto. Breng op smaak.
  2. Bestrooi de in julienne gesneden zoete aardappelen met de helft van de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de zoete aardappelen in 1-2 minuten lichtbruin, maar nog niet helemaal krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de frietjes met de resterende bloem en bak ze een tweede keer gedurende 1-2 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  3. Meng voor de salsa de avocado, komkommers, rode uien en het citroensap. Breng op smaak.
  4. Besmeer de onderkant van de burgerbroodjes met de erwtenpesto. Voeg wat babyspinazie toe en leg er een gebakken Quorn vegetarische Southern Style burgers op. Lepel de salsa over de burgers en werk af met de sesambroodjes. Serveer de burgers met de zoete aardappelfrietjes.

TIPS: De zoete aardappelen kunnen eenvoudig worden vervangen door gewone aardappelen of pastinaak. Je kunt de erwtenpesto ook vervangen door kant-en-klare zuivelvrije basilicum- of rucolapesto.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten