Loading
Recepten

Quorn Filets met een knapperig kruidenkorstje

Heerlijk voor een lichte zomerlunch of als een extraatje bij een etentje.

Voor 2

12 min

Makkelijk

230 cal
(Per portie)

4,8 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 4 Quorn Filets, gekoeld (laat ze als ze uit de diepvries komen een nachtje ontdooien in de koelkast of gebruik hiervoor de magnetron)
  • 3 sneetjes ciabatta (50 g)
  • ¼ kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 8 g gemengde kruiden, zoals peterselie, basilicum en rozemarijn
  • 8 g geraspte Parmezaanse kaas (vegetarisch)
  • Geraspte schil van ¼ citroen
  • Zwarte peper, naar smaak toevoegen
  • 1 ei, geklutst

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het brood in een keukenmachine en maal het grof. Giet de broodkruim over in een mengkom.
  3. Meng de ui, knoflook en verse kruiden in de keukenmachine tot een homogene massa en roer dit mengsel door de broodkruim, samen met de kaas, citroenschil en zwarte peper.
  4. Doe het geklutste ei in een ondiepe schaal en leg de gekruide broodkruim op een bord. Haal de Quorn Filets door het ei en vervolgens door de broodkruim tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op licht ingevet bakpapier. Plaats de filets in het midden van de oven en bak ze in 12 minuten goudbruin.

Tip: Serveer met gebakken champignons of een frisse, groene salade.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten