Recepten

Quorn Fijngehakt Spaghetti Bolognese Cups

Verander de familiefavoriet spaghetti bolognese in verrukkelijke, kindvriendelijke hapjes!

Voor 12

50 min

Kost wat moeite

97 cal
(Per portie)

2,6 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175 gr. Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie, en wat extra om mee in te vetten
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1/2 stok selderij, fijngehakt
  • 1/2 wortel, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 150 gr. spaghetti
  • 5 eetlepels geraspte kaas

Recept

  1. Verwarm uw oven voor op 180°C en smeer een 12-stuks muffin-bakvorm licht in met olie.
  2. Giet de olie in een steelpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg de ui, selderij, wortel, paprika en knoflook toe, doe het deksel op de pan en kook 10 minuten nu en dan roerend tot alles zacht is. Voeg de gehakte tomaten toe, roer de saus goed door en laat 5 minuten sudderen.
  3. Haal de pan met saus van het vuur en meng de saus glad met een staafmixer. Voeg het Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe aan de pan en laat nog 10 minuten koken.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan twee minuten korter, tot ze al dente zijn. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
  5. Voeg de spaghetti toe aan de steelpan en meng alles tot een geheel. Neem een vork en lepel, draai de spaghetti en saus tot ballen en plaats ze in de muffin-bakvorm. Herhaal dit tot de hele bakvorm gevuld is. Strooi geraspte kaas over alle spaghetti cups.
  6. Plaats de bakvorm in de oven en kook 10 minuten.
  7. Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten